Lliga Endesa

El Joventut s’assegura els ‘play-off’’ amb una victòria a la pista del Baskonia

La Penya no va deixar passar l’oportunitat i es va assegurar, de forma matemàtica, la seva presència als ‘’play-off’’ de la Lliga Endesa amb una victòria al Buesa Arena contra un Baskonia de circumstàncies (71-79). La classificació del conjunt de Badalona deixa només una plaça oberta de les vuit per lluitar pel títol, a la qual aspira el Baxi Manresa, ara vuitè.

Després de 23 dies sense competir per diversos casos de Covid, l’equip d’Ivanovic es va presentar al partit amb les absències de Fall i Peters, amb la baixa de Vildoza, ja jugador dels New York Knicks, la tornada de Jekiri després de dos mesos d’absència per lesió i el debut de Quino Colom, el seu substitut. L’equip ho va notar i va acusar la falta de ritme i també d’encert contra un Joventut que va jugar amb molt cap i va completar un bon enfrontament, sota el lideratge de Pau Ribas (17 punts) i Joel Parra (16 punts, amb quatre triples sense fallar) i un bon treball dels interiors, tant de Tomic (12 punts, 6 rebots) com Brodziansky (11 punts, 5 rebots).

L’ala pivot Achille Polonara va ser el millor del quadro vitorià amb 22 punts i 5 rebots, ben avalat pel base Pierrià Henry, autor de 19 punts, 3 rebots i 2 assistències, tot i que tots dos van trobar a faltar més recolzament de la banqueta. «Ens ha faltat ritme de partit. El Joventut ha tingut paciència i ha sigut un just guanyador», va remarcar Ivanovic.

 «És una victòria molt important per a nosaltres. Guanyar a la pista del Baskonia sempre té dificultat», va reivindicar el tècnic Carles Duran. «Ara hem de preparar-nos per lluitar als ‘play-off’’ i la millor forma és guanyar els partits que ens queden contra l’Andorra i el Bilbao».

Fitxa tècnicaTD Systems Baskonia : Henry (20), Kurucs (7), Raieste (3), Polonara (22) i Jekiri (4) –cinc inicial–, Diop (3), Colom (-), Sedekerskis (7), Giedraitis (1) i Dragic (5).

Joventut Badalona: Bassas (8), Ribas (17), Parra (16), Morgan (2) i Tomic (12) –cinc inicial–, Birgander (5), Brodziansky (11), Dimitrijevic (2), Ventura (6), Parrado (-) i Kraag (-).

Àrbitres: Daniel Hierrezuelo, Jorge Martínez i Iran González. Van assenyalar falta tècnica a Sedekerskis (min.27). Sense eliminats.