Bàsquet

El Barça atropella el Betis a la seva pista amb 10 minuts que voregen la perfecció

Abrines lidera l’exhibició col·lectiva dels blaugrana, que ho van deixar tot resolt amb un parcial de 4-33 al segon quart

Deu minuts d’inspiració sobre un camp de bàsquet donen per a molt. Pel que es va veure en el Betis-Barça de la Lliga Endesa per obrir un abisme insalvable entre els dos rivals. A l’equip de Jasikevicius li va sortir una actuació extraordinària i va ser com un tren a tota màquina passant per sobre del seu rival (58-109). Abrines, amb 20 punts, i Claver, amb 14, van ser les cares més visibles del triomf blaugrana, però per damunt de tot va ser una impecable actuació coral, amb 17 triples anotats (58% d’encert), domini del rebot i una cura delicada de la pilota (només 6 pèrdues), cosa que va desembocar en una victòria tan rotunda.

En deu minuts del segon quart, l’equip blaugrana va definir l’excel·lència. Es va mostrar imparable en tots els sentits. Va obrir un marge de 29 punts després de tancar els primers minuts empatats a 21, ho va fer casi tot bé en atac i defensa, sense importar el relleu constant de jugadors pel que va apostar Jasikevicius. La rotació, fins i tot, va ajudar perquè Kuric i Bolmaro estan inspirats, Abrines torna a recobrar el pols (20 punts, 7 de 8 en tirs, inclosos 4 de 5 triples) i Claver va decidir reivindicar-se (14 punts, 4 rebots, 3 assistències) quan ve la part decisiva de la temporada. Així que es va completar l’equació guanyadora per als blaugrana: encert i ganes.

Només tres tests

Al costat contrari, el del Betis, va servir per explorar els límits de la impotència. Només dues cistelles anotades, pèrdues de pilota i espessor total per tancar un parcial vergonyant de 4-33, que va fer que el que venia després, amb tot decidit, no tingués a penes transcendència i les diferències no fessin més que eixamplar-se. Només Jerome Jordan (16 punts), va intentar seguir en la lluita per l’equip de Joan Plaza, però clarament era una batalla perduda.

Aquest escenari, sens dubte, és l’ideal per al Barça, que necessita disparar les bones sensacions per al desafiament que li espera a final de mes a la ‘final four’ de Colònia i no tindrà massa oportunitats per aconseguir-ho. Al marge del partit d’aquest diumenge davant el Betis, li’n queden dos més: el dia 19 davant el Baskonia i el 22 o 23 a la pista del Tenerife, abans d’arribar a la semifinal europea davant l’Armani Milà. Així que el triomf davant el Betis va ser com una injecció d’optimisme per als blaugrana, que van fer el que van voler de principi a fi.