Bàsquet

El Joventut afronta el seu gran repte europeu davant el Virtus Bologna en l’Eurocup

«Ens enfrontem al millor equip de la competició, però podem competir de tu a tu contra ells», assegura Duran

La Virtus Bologna, un rival de prestigi amb un brillant passat, es creuarà amb el Joventut en la tornada de l’equip verd-i-negre a uns quarts de final d’una competició europea 13 anys després de la seva última aparició, el 2008. Sota la direcció de Sasha Djordjevic a la banqueta i de Milos Teodosic a la pista, l’equip italià es manté invicte en la competició europea després de 16 partits, fet que li donarà l’avantatge de pista davant els verd-i-negres en aquesta sèrie al millor de tres partits que s’iniciarà aquest dimarts a Bolonya (20.45 hores, DAZN), que viatjarà divendres a Badalona (19.00) i tornaria a Itàlia en cas que fos necessari el desempat.

«Venim de quatre victòries i tenim molta il·lusió per jugar el partit, ja que sabem que ens enfrontem al millor equip de la competició, però crec que podem competir de tu a tu contra ells. No han perdut en l’Eurocup, però sí a Itàlia, així que té els seus punts febles», va assenyalar el tècnic verd-i-negre Carles Duran abans de viatjar aquest dilluns a Itàlia amb les baixes de Demetrius Jackson i d’Arturs Zagars.

Teodosic, internacional serbi i ex-NBA, igual que l’italià Marco Belinelli, arribat a l’equip a meitat de temporada després de 13 anys a la lliga nord-americana, són els dos referents d’un equip que compta amb jugadors que han passat també per l’ACB com Stefan Markovic i Josh Adams, i que llueix en el seu palmarès l’Eurolliga, igual que l’equip verd-i-negre.

El millor atac

«El partit perfecte no el tindrem, però hem d’intentar practicar el nostre millor bàsquet, minimitzar els nostres errors, forçar que no es vegi la millor Virtus i potenciar els nostres aspectes positius», va indicar Duran, conscient que l’equip italià presenta el millor atac del torneig amb una mitjana de 89,2 punts per partit, fet que exigirà la millor versió defensiva dels verd-i-negres, per a la qual cosa serà fonamental l’experiència que puguin aportar tant Pau Ribas com Ante Tomic, que aquest dilluns no es va entrenar amb l’equip per unes lleugeres molèsties.

Per la seva banda, l’entrenador del Segafredo Virtus Bolonia, Sasha Djordjevic, va dir dissabte als mitjans del seu club després de la victòria del seu equip a Pesaro (70-75) que el partit d’aquest dimarts davant el Joventut és «el més important de la temporada».

Temes:

Joventut