L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

Mirotic lidera el Barça a Atenes i amarga el debut de Hezonja

L’equip blaugrana reforça el seu liderat amb una victòria de prestigi davant el Panathinaikos (77-85)

Una actuació esplèndida de Nikola Mirotic va amargar l’esperat debut de Mario Hezonja al Panathinaikos, en el partit que suposava la seva tornada a Europa després de la seva irregular etapa a l’NBA. Els 25 punts i 5 rebots de Mirotic, l’MVP del partit, i el treball de Higgins en la segona part, autor de 16 punts, van deixar sense valor els 21 punts de Hezonja, que va demostrar, malgrat la derrota, que es pot convertir en un líder per a l’equip d’Atenes (77-85).

L’OAKA no és un escenari propiciper per als blaugranes. Però sense públic a les grades, convertides tantes vegades en un infern per als visitants, no atemoreix tant l’equip dirigit des del gener per Oded Kattash. I aquesta situació van saber aprofitar-la els barcelonistes per arrencar una victòria d’Atenes que l’ajuda a consolidar el seu liderat quan s’assoleix la part final de la temporada regular.

Baixes de pes

L’excel·lent moment de forma de Mirotic va ajudar el Barça a assentar-se en el xoc des dels primers minuts . Amb molt més protagonisme des de la línia de tres que en els últims temps (5 de 9 al final del partit), l’ala pivot blaugrana va sumar 13 dels 26 punts al primer quart dels blaugranes, que es van trobar de sortida molt còmodes en l’atac davant un Panathinaikos que mostra llacunes defensives, i al qual li va costar mantenir el pas dels barcelonistes, limitat com està per les baixes per Covid de dos dels seus principals referents, Nedovic i Papapetrou.Hezonja, que jugarà com a cedit al Panathinaikos fins a final de temporada gràcies a un acord amb el Barça, ja que els seus drets a Europa són de l’equip blaugrana, va ser qui va insuflar energia al quadro atenès amb el seu joc vertical i descarat en atac i una bona predisposició defensiva, tot i que no és una cosa que defineixi el seu joc.

Però les accions de l’exblaugrana van tenir el contrapès de Mirotic i de Bolmaro en el primer temps i del jugador montenegrí i també de Higgins després del descans.

Higgins, protagonista

La intensitat del base argentí, que sembla haver avançat Westermann en la rotació del lloc de base, i també la seva millora ofensiva (va anotar dos triples) van mantenir l’estabilitat dels barcelonistes per anar-se’n amb avantatge al descans (39-47) quan Jasikevicius va iniciar les rotacions i va donar descans a Mirotic, ja que hi ha jugadors com Abrines o Hanga que semblen haver perdut el punt dolç que van lluir a la Copa.

Malgrat mostrar més desconnexions de les habituals en defensa, el Barça no va tenir massa problemes per mantenir el control davant un Panathinaikos que troba a faltar, sobretot, un director de joc que posi una mica d’ordre en els seus esquemes.

En la seva tornada a l’OAKA, on va jugar vuit temporades, Calathes es va mostrar més irregular de l’habitual, però el Barça sempre va trobar algú que assumís la responsabilitat. Mirotic va aparèixer en tot moment, però Davies, primer, i Higgins, ja en l’últim quart, van acabar donant la consistència necessària al plantejament barcelonista, per arrencar un triomf que continua desembarassant-li el camí per assegurar una plaça entre els quatre primers de cara als ‘play-off’