Bàsquet

Heurtel es desvincula del Barça

El club anuncia la rescissió del contracte del base francès, que estava apartat del primer equip

El Barça i el base francès Thomas Heurtel han arribat a un acord aquest dimarts per rescindir el contracte que els unia fins al 30 de juny del 2022, tot i que l’última temporada pactada (2021-22) era opcional.

Després que el jugador no comptés per al nou entrenador barcelonista, Sarunas Jasikevicius, l’afer es va descontrolar quan Heurtel va sol·licitar viatjar a Istanbul, quan l’equip blaugrana jugava contra l’Anadolu, tot i que i ell no estava convocat, per poder negociar amb el Fenerbahçe, però es va descobrir que en realitat estava negociant amb el Reial Madrid.

Tot això va generar un malestar entre el club blaugrana, que s’havia sentit traït, i el jugador, que va ser apartat de l’equip, obligat a tornar d’Istanbul, i es va quedar fora de la disciplina del conjunt blaugrana.

Fora de l’Eurolliga

El Barça sabia que el temps jugava al seu favor. No va arribar a un acord amb Heurtel abans de tancar-se la finestra d’inscripcions a l’Eurolliga (6 de gener) i el francès, que s’estava entrenant-se en solitari, necessita minuts per poder jugar amb la selecció francesa els pròxims Jocs Olímpics, que seran segurament els últims que disputarà.

Aquest és el seu principal objectiu i, de fet, ha sigut convocat per a les finestres FIBA del febrer vinent. En tot cas, Heurtel, en la seva pròxima destinació, no podrà jugar en cap de les competicions europees.

Fitxat el 2017, Heurtel ha sigut jugador del Barcelona els últims quatre anys i el seu moment més rellevant va ser el protagonisme que va tenir en la consecució de les Copes del Rei de les temporades 2018 i 2019, en les quals va ser elegit com a jugador més destacat (MVP).