L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

Calathes i Higgins porten el Barça a un triomf fàcil davant el cuer Khimki

L’equip de Jasikevicius s’imposa a Moscou i reforça la seva segona plaça europea (75-87)

La primera parada del Barça en la seva doble cita aquesta setmana a Moscou es va saldar amb una victòria molt còmoda davant el Khimki, el cuer de l’Eurolliga (75-87). L’esplèndida direcció de Calathes, que va repartir 15 assistències –el seu rècord com a blaugrana–, el lideratge de Higgins (18 punts i 28 de valoració) , i l’aclaparadora superioritat dels blaugrana en el rebot (40 per 19), va deixar sense cap opció l’equip rus, que porta 11 derrotes consecutives i al tècnic del qual, Kurtinaitis, no se li intueix gaire futur a la banqueta.

El Barça va deixar el Khimki jugar amb molta comoditat d’inici i li va permetre desplegar el ritme que més li convenia durant els primers 20 minuts: un partit d’anada i tornada, desenvolupat a tota pastilla i amb moltes concessions defensives. I l’equip de Kurtinaitis no va desaprofitar l’oportunitat, perquè va molt sobrat de talent ofensiu amb jugadors com Shved (màxim anotador amb 23 punts), Booker o McCollum, tots d’excel·lent canell.

El triple com a resposta

El Khimki destil·la molta qualitat atacant que després queda dilapida a darrere, la seva gran condemna. Aquesta és una de les raons de la seva condició de cuer i que hagi encadenat tantes derrotes. Però amb nou triples anotats en 13 intents en el primer temps (gairebé un 70% d’encert), jugant sense cap pressió (condemnat prematurament a Europa) i sense que els blaugrana el collessin gaire, va aconseguir mantenir el pols durant molts minuts amb dignitat i cedir només un mínim marge al descans (48-54).

L’equip de Jasikevicius va jugar amb la tranquil·litat de saber-se superior i conscient que, quan elevés la seva pressió, seria capaç de desconnectar el Khimki, clarament inferior també en la baralla pel rebot malgrat baixes de tres interiors: Davies, Claver i Mirotic. Això va ser el que va passar en la represa. Amb un parcial de 2-10 d’inici, el Barça va disparar el seu avantatge (50-64), i va tirar per terra l’escassa resistència de l’equip rus, un equip que es descompon a la primera adversitat i que va acabar entregat davant un Barça molt superior, que fins i tot es va permetre el luxe de tancar el partit amb els joves Bolmaro, Sergi Martínez i Ibou Badji en pista.

Fitxa tècnica

Khimki: Zaytsev (2), Shved (23), Karasev (5), Vialtsev (3) Booker (13) –cinc inicial– McCollum (10) Monia (-), Voronov (2), Bertans (6), Mickey(11)

12 de 24 triples (Shved, 5), 19 rebots, 4 of. (Booker, 5), 15 assistències (Shved, 6),

FC Barcelona: Calathes (8), Higgins (18), Abrines (11), Smits (12), Pustovyi (5), –cinc inicial– Westermann (-), Hanga (4), Bolmaro (-), Oriola (9), Kuric (18), Martínez (2), Badji (-).

8 de 19 triples (Kuric, 4), 40 rebots, 15 of. (Oriola, 10), 29 assistències (Calathes, 15),

Parcials: 26-26; 22-28; 12-19; 15-14