TORNADA A L'ACTIVITAT

El Joventut torna després de dues setmanes de confinament pels positius de Covid

L'equip verd-i-negre s'enfronta aquesta dimarts al Bahçesehir turc a l'Eurocup

lmendiola55894692 graf1441 fuenlabrada madrid 30 10 2020 el entrenador d201116175540 / Mariscal

L’entrenador del Joventut de BadalonaCarles Duran, va dir aquest dilluns que el seu equip té «moltes limitacions» per afrontar aquest dimarts al Palau Olímpic el partit de l’Eurocopa contra el Bahçesehir turc (20.45 hores), però tot i així l’objectiu és «assegurar ràpid el Top 16».

La Penya arriba al partit després de 16 dies sense jugar cap enfrontament pel brot de coronavirus que va patir la plantilla, amb fins a vuit positius, cosa que ha provocat que l’equip no s’entrenés junt fins dissabte passat.

En declaracions als mitjans del club verd-i-negre, Duran va comentar que tenen «moltes ganes» de tornar a competir i que intentaran «trobar solucions» al llarg del partit en funció dels jugadors que tingui, sense oblidar que tornaran a jugar dijous a Belgrad contra el Partizan i diumenge a Sant Sebastià contra l’Acunsa GBC.

Líders amb cinc victòries

El tècnic va reconèixer que la situació després del brot de coronavirus viscut al si de la plantilla és «difícil», però es va mostrar «segur» que els jugadors que saltin a la pista «competiran bé», ja que l’enfrontament és «molt important» per assegurar la classificació per al Top 16 de la competició.

Els verd-i-negres són líders del grup A amb cinc victòries, per tant, amb sis triomfs tindrien la classificació assegurada a falta de quatre partits per jugar-se. «Volem assegurar la classificació per al Top 16 tan aviat com sigui possible i aquest dimarts tenim la primera oportunitat», va comentar el tècnic.

Canvis de dates al Top 16

L’inici del Top 16, d’altra banda, que estava previst per al 30 desembre, es retardarà fins al 13 gener del 2021 per motiu de la pandèmia, segons van explicar aquest dilluns els responsables de la competició

La modificació del calendari proporcionarà una finestra àmplia perquè la resta de partits reprogramats es puguin jugar abans de la següent fase. D’aquesta manera, es redueix el risc de cancel·lació i consegüent pèrdua del partit per 0-20.

Aquest canvi en les dates del Top 16, que es jugaran des del 13 de gener fins al 10 de març del 2021, afecta també la resta de fases. Els quarts de final es disputaran del 23 al 31 de març. Les semifinals seran del 6 al 14 d’abril, i la final, del 27 d’abril al 5 de maig.

A més, les dates per jugar qualsevol dels partits reprogramats restants abans de la següent fase que van ser establertes en les regulacions especials de 2020-2021, també han sigut alterades. Els de la temporada regular, es podran disputar a partir del 5 de gener del 2021 i el Top 16, a partir del 16 de març de l’any vinent.

Temes:

Joventut