DOL EN EL BÀSQUET

Mor als 39 anys l'expivot del Joventut Robert Archibald

El jugador escocès va arribar el 2007 a la Penya, on va estar dues temporades

zentauroepp6436686 md56 madrid 03 06 07 el base espa ol del real madrid ra200125143130 / VICTOR LERENA

Robert Archibald, jugador de bàsquet que, entre altres equips, va pertànyer al Joventut de Badalona durant dues temporades, va morir aquest divendres a Illinois als 39 anys per causes que no han sigut notificades.

Nascut a Paisley (Regne Unit), va ser el primer escocès que va jugar a l’NBA, on va ser company de Pau Gasol una temporada als Memphis Grizzlies. «Molt dur i trist. Ha mort @RobertArchibald, excompany als @memgrizz. Molta força a la seva família i amics», ha tuitejat el pivot de Sant Boi.

 

També han expressat les seves condolences l’ACB i els clubs en els quals va competir: Valencia Basket, Joventut, Unicaja i Zaragoza. 

Archibald, en una imatge del 2004, quan jugava al Valencia. / EFE

Archibald, pivot de 2,12 d’estatura, vivia a Lincoln Park, a Chicago, des de la seva retirada. Elegit en la segona ronda del draft el 2002 pels Grizzlies, Archibald va disputar 44 partits a l’NBA en quatre equips (Memphis, Phoenix, Orlando i Toronto) abans de passar al bàsquet espanyol. Posteriorment, va jugar a Itàlia amb l’Scavolini i a Ucraïna (Azovmash Mauripol). Es va retirar el 2012, després de participar amb la selecció de la Gran Bretanya en els Jocs Olímpics.

Temes:

Joventut