LA LLIGA ENDESA

Revolució a les banquetes

Casimiro, Ponsarnau, Vidorreta, Navarro i Berrocal són els primers moviments d'entrenadors d'una pretemporada en ebullició

lmendiola43769576 graf744 m laga 15 06 2018 el t cnico luis casimiro duran180615181717 / Daniel Perez

Encara no s’ha abaixat el teló de la Lliga 2017-18, amb la pugna pel títol oberta entre el Madrid i el Baskonia. Però les banquetes dels equips s’han començat a escalfar i viuen una revolució sense precedents. Cinc clubs han confirmat aquesta mateixa setmana el canvi d’entrenador, en un intent de situar-se com més aviat millor i aconseguir la millor posició de cara a la nova temporada.

Però els moviments, canvis i confirmacions d’entrenadors afecten la majoria dels equips de la Lliga, amb l’única excepció de Pablo Laso,  intocable al Madrid,  Pablo LasoMadridque viu una edat d’or després de la seva segona Eurolliga, i de Pedro Martínez, que després de portar al campionat fa un any al València Bàsquet, ha tornat el Baskonia a una final de Lliga vuit anys després.

Els canvis han sigut fulgurants i moltes banquetes de la Lliga han canviat d’inquilins en els últims set dies. El València ja ha confirmat, de manera oficial, Jaume Ponsarnau en el càrrec de primer entrenador;L’Iberostar Tenerife  s’han posat en mans de Txus Vidorreta; el Morabanc Andorra ha presentatIbon NavarroChema Berrocal arriba a l’Estudiantes  Luis Casimiro afrontarà una segona etapa a Màlaga, dirigintl’Unicaja, encara que en aquesta llista es podrien incloureCarles Duran, renovat pelDivina Joventut per dos anys després d'aconseguir la salvació i, més que probablement, Svetislav Pesic,Svetislav Pesic que ja té sobre la taula una oferta de renovació per seguir entrenant el FC Barcelona, la banqueta del qual va assumir de manera temporal.

Txus Vidorreta, nou entrenador del Tenerife / efe

Fitxes de dòmino

El moviment de fitxes viscut a la Lliga ha sigut espectacular. Ha començat per Màlaga, però s’ha escampat a tot el campionat, i ha deixat vacants les banquetes del Gran Canària (s’especula amb l’arribada de Salva Maldonado, després d'acabar la seva etapa al’Estudiantes), del Fuenlabrada (Néstor García s’ha acomiadat) del’UCAM Múrcia (Ibon Navarro se’n va a Andorra, per substituir Joan Peñarroya), o del Guipuzkoa Basket (Porfi Fisac s’ha acomiadat i sembla el candidat del Saragossa).

L’Unicaja  ha tancat l’etapa de Joan Plaza després de cinc temporades per la falta de resultats (durant aquell període l’èxit més gran va ser el títol del’Eurocup) però sobretot per l’eliminació prematura en els quarts de final de la Lliga contra elBaskonia. 

Ponsarnau, d’ajudant a primer entrenador a València / MIGUEL ANGEL POL (EFE)

De les Canàries a Màlaga

“Me’n vaig en silenci, us estimo”, es va limitar a comentar el tècnic barceloní a través de les xarxes socials. El seu lloc l’ha ocupat Luis Casimiro que, per la seva banda, també va tancar una etapa de dos anys a Gran Canària després d’aconseguir un títol de la Supercopa i unes semifinals de la Lliga.

 “És un repte apassionant. Estic amb una gran il·lusió perquè es confia en mi per portar aquest projecte", explica Casimiro, que ja va dirigir durant nou partits l’Unicaja en la temporada 2011-12, en què va aconseguir la classificació per a l’Eurolliga i, malgrat això, no va continuar en el conjunt malagueny.

Aquesta també és la sensació a València de Jaume Ponsarnau, totalment il·lusionat per agafar el testimoni de Vidorreta, a qui ha fet d’ajudant aquesta temporada. “Ho farem molt bé, no us defraudaré”, ha dit el tècnic català, que ha recordat que ja va viure una situació semblant en la seva etapa a Manresa, el 2007, que el va obligar a fer un pas endavant i prendre el relleud’Oscar Quintana,  per acabar aconseguint l’ascens. 

Temes:

Lliga ENDESA