LLIGA ENDESA

Heurtel rescata el Barça Lassa a Burgos

El base francès, amb 26 punts i 13 assistències, porta a la pròrroga un partit que s'havia posat difícil per als blaugranes (101-103)

jmexposito42573164 graf5651 burgos 18 03 2018 el jugador del san pablo burg180318211955 / Santi Otero

Thomas Heurtel va sortir al rescat del Barça Lassa a Burgos (101-103). El base francès, amb 26 punts i 13 rebots (37 de valoració), va dirigir la remuntada del seu equip en l’últim quart per forçar la pròrroga, en què va ser decisiu perquè el Barça aconseguís de sortida un avantatge de 7 punts que no li va evitar patir, ja que el San Pablo va tenir l’última possessió per intentar guanyar el partit.

El Barça de Pesic continua invicte en competicions ACB i amb totes les opcions d’acabar segon a la Lliga Endesa, però al Coliseum la seva imatge va distar molt de l’oferta en les pallisses al Reial Madrid i l’Olympiacos a l’Eurolliga. Ni rastre de la solidesa defensiva que l’havia portat a encaixar una mitjana de només 61,6 punts a l’ACB des de l’arribada del serbi. Després d’un inici sòlid, el Barça va rebre 35 punts en el segon quart, i això el va fer anar a remolc tot el partit. Un parcial de 16-0 a cavall entre els dos quarts va disparar la fe en la victòria de l’afició burgalesa, que va veure com, després de perdre d’11 (9-20), el seu equip arribava a posar-se 14 punts amunt (46-32).

En gran mesura la diferència la van fer peces de la segona unitat del Burgos: un inspirat Javi Vega, que va anotar 11 punts en els seus primers 8 minuts (va acabar amb 18), però també l’internacional Sebas Saiz (18 i 6 rebots), infatigable en la lluita sota els cèrcols. Amb 5 de 7 en triples, Edu Martínez va ser un turment per al club en què es va formar.

El Barça, sense Sanders, Hanga, Vezenkov, Seraphin ni Marc García, va viatjar amb 11 jugadors, però això no justifica l’enfonsament en el segon quart, que va acabar 50-39. Heurtel va començar a encarrilar-lo després del descans, amb dos triples i una assistència. Per fi els blaugranes van collar en defensa i van forçar el Burgos a jugar-se sis atacs consecutius amb tirs exteriors. A l’altra cistella, Tomic (21 punts i 8 rebots) va destrossar els rivals fins a posar el seu equip a 3 (58-55). L’encert d’Edu Martínez va permetre als seus afrontar amb avantatge l’últim acte (70-63).

Però el Barça va tornar a encallar-se i el Burgos va agafar un avantatge que semblava definitiu a 5 minuts del final (85-72). Els nervis van fer efecte en un equip que es juga la permanència i fins al final sols va anotar 4 punts més. Claver va auxiliar Tomic i Heurtel fins a forçar la pròrroga.

Heurtel ja duia el vestit de superheroi, i amb dues assistències i quatre tirs lliures d’una tirada va posar el 91-98 amb tres minuts per jugar-se. Thompson i Edu Martínez van empènyer fins a empatar a 101 a 36 segons del final. Un tir de Jackson va donar l’avantatge definitiu i Álex López va fallar l’últim llançament.

EL DRAMA DE LA PENYA

La derrota del Burgos va ser un pobre consol per al Joventut, que va perdre amb polèmica a Badalona amb l’Obradoiro (62-63).  Amb empat en el marcador, Jerome Jordan va caçar un rebot i va anotar la cistella de la victòria, però els àrbitres van assenyalar una inexistent falta sobre Llovet, que va tombar el seu exequip des de la línia de tirs lliures. El Joventut és cuer amb 4 victòries, una menys que el Betis, que va perdre a Bilbao en un duel directe per la permanència (93-79), a dos del Burgos (que marca la salvació) i a tres de Bilbao i Saragossa.