El Barça prossegueix a Andorra la nefasta ratxa negativa

L'equip de Bartzokas perd contra el Morabanc (87-80) i només ha guanyat tres dels nou últims partits

jcarmengol36592674 gra170 andorra la vella andorra 11 12 2016 el finland s161211194647 / Fernando Galindo

El Barça de bàsquet segueix al pou. El conjunt de Georgios Bartzokas no troba la fórmula per tornar al camí de l’èxit. Està enfonsat a l’Eurolliga, on acumula sis derrotes contra cinc victòries poc abans de dues difícils visites al CSKA i al Baskonia, i s’està enfonsant a la Lliga Endesa, on ahir va obtenir la tercera derrota, a Andorra, contra un

Morabanc que va controlar el partit des del començament fins al final per acabar imposant-se per 87-80. El bàsquet blaugrana no remunta. Només ha guanyat tres dels últims nou enfrontaments i un d’ells, l’últim de Lliga a casa davant el Granada, de miracle i per un punt.

Bartzokas no troba la fórmula. I ja no és només per les nombroses i recurrents baixes de l’equip. A Andorra no hi van jugar Perperoglou, encara convalescent, ni Navarro. L’equip viu de la Ricedependència a Europa i en la Tomicdependència a la pintura a la Lliga. Els altres es queden sempre a mig camí i no aporten el que tocaria per fer mal als rivals. Ahir  Tomic, amb 21 punts, 9 rebots i 4 assistències per a una valoració de 33, va ser l’únic que va passar dels 10 punts, juntament amb un irrelgular Rice (14 i 4 assistències) que no van ser suficients per contrarestar el bon registre coral del Morabanc Andorra, amb dobles dígits anotadors de Jelinek (18), el decisiu base francès Albicy (15 i 4 triples), Burjanadze (13), Antetokounmpo (12 i 5 rebots) i Shermadini (12).

El Barça no va ser capaç de completar una reacció, basada en una bona defensa que el va portar a acabar el tercer quart només un parell de punts per sota (60-58). Fins i tot un triple de Rice entrant en l’últim minut (84-80) va tornar a situar l’equip en el partit però els errors finals el van enfonsar. Feia 20 anys que el Barça no perdia a Andorra, equip que aquest any ha fet de la seva pista un fortí, amb 6 victòries i ni una sola derrota.

LA PENYA I EL MANRESA, ÚLTIMS

Els altres dos equips catalans també van perdre i ja estan cuers de la Lliga. El Divina Seguros Joventut, jugant a casa davant el Betis, va pagar un fatal últim quart (anava guanyant 73-67 en el minut 32) i va sucumbir per 88-94. L’ICL Manresa, cuer destacat, va perdre de 20 punts a la pista del Montakit Fuenlabrada (84-64) amb un últim quart de 31-20. Només Suggs ha passat de 10 punts (13) davant un Fuenlabrada que ha sortit de la penúltima posició.