BÀSQUET . L'EUROLLIGA

El pols Pascual-Pesic marca el debut europeu del Barça

Els blaugranes s'estrenen davant el Bayern Munic al Palau (21.30)

Satoransky, que segueix de baixa, es col·loca la cinta del pulsòmetre abans d’entrenar-se ahir al Palau. / ELISENDA PONS

Svetislav Pesic i Xavi Pacual s'enfrontaran avui al  Palau Blaugrana, en l'estrena de la nova temporada de l'Eurolliga (21.30 hores, Esport3).  Cara a cara hi haurà els dos tècnics que han portat els blaugranes al títol europeu, en un partit amb més aires, per ara, de clàssic del futbol que de bàsquet.

Pesic, l'home que va acabar amb la llegenda negra europea del Barça el 2003, és ara l'ambiciosa aposta del Bayern Munic, el rival contra el qual s'estrenaran els blaugranes en el torneig, per liderar un projecte que els situï a curt termini en l'elit.

INICI COMPLICAT / «Encara tenim molta feina dura al davant per arribar a la situació de considerar-nos primera línia europea», diu Pesic, tot i que el camí del Bayern va molt més ràpid de l'esperat i l'any passat, en el seu debut en el torneig, ja va sorprendre tothom plantant-se al Top 16.

«El primer partit de l'Eurolliga a casa és complicat sempre i aquest ho serà. El Bayern és un rival de molta qualitat, amb un gran entrenador i molt sòlid defensivament», va explicar el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, sobre el que espera trobar-se aquesta nit.

Campió de la lliga alemanya, una competició que comença a convertir-se en referència al continent, sobretot per la seva sòlida estructura financera, el Bayern Munic ha desbancat en poc temps equips de molta més tradició com l'Alba Berlín o el Bamberg.

No és un tema puntual. El club bavarès ha construït en poc temps una plantilla sòlida, en la qual brilla Nihad Djedovic, un aler de 24 anys que es va formar al Barça (el seu germà Nedim, de 17, és una de les perles del planter blaugrana), en què destaquen els nord-americans Bryce Taylor (1,93) i John Bryant (2,11), i l'alemany Robert Benzing (2,08) i a la qual s'han unit aquesta temporada jugadors amb un sòlid passat a la lliga espanyola com Savanovic (2,04), Stimac (2,10) i Jagla (2,13).

IL·LUSIONATS / «És un equip molt equilibrat, que controla bé el rebot», va remarcar Pascual sobre la cita d'avui, per a la qual encara no estarà a punt  el base Satoransky, que segueix de baixa. «Hi arribem mentalment bé, però físicament està sent una setmana molt dura amb tres partits després de  la gira asiàtica. Però on no arribin les cames, ho farà el cor», va dir el tècnic, per admetre que l'Eurolliga és una competició que «il·lusiona», encara que l'afrontin en un grup molt exigent. «És com jugar el Top 16 en la primera fase».

«L'Eurolliga és una competició especial», va remarcar també l'ala pivot blaugrana Bostjan Nachbar. «No és res que m'obsessioni, ni que em desperti a la nit pensant-hi. Però quan arribi l'abril o el maig, potser sí i per al club té un significat especial».

L'Unicaja va debutar ahir amb un triomf a la pista del Cedevita Zagreb (63-78)  i el València va perdre amb l'Olympiacos (68-71). Avui serà el torn del Madrid davant el Zalguiris.