Des de fa un temps, resulta molt més fàcil obrir un restaurant a Barcelona que mantenir-lo obert uns quants anys. La forta competència en el sector, l’excessiva dependència del turisme en algunes zones, els preus dels lloguers i les canviants tendències fan que la supervivència en l’hostaleria sigui només possible per als més professionals. Com va informar aquest diari, en els últims cinc anys s’han traspassat 5.600 bars i restaurants, i se n’han obert 761 amb noves llicències, però a més es pot recordar que l’antiguitat mitjana dels establiments barcelonins és de només 12,7 anys , segons l’última enquesta sectorial de l’ajuntament i que més del 70% van obrir després del 2010. Amb aquest panorama, no és estrany que proliferin els grups de restauració que s’expandeixen amb estructures –moltes vegades de capital local– que els permeten ampliar facturació però optimitzar costos. Després de la pandèmia, proliferen i han aconseguit revertir la crisi que va afectar el sector.
Sector econòmic en auge
Aquests són els grups de restauració després de l’auge de noves obertures a Barcelona
La supervivència en el competitiu sector multiplica les estructures, moltes vegades de capital local, que sumen entre mitja dotzena i 25 establiments
El Port Olímpic de Barcelona posposa el fitxatge dels seus últims quatre restaurants a la recerca de «qualitat»
Carrera de relleus al carrer d’Enric Granados a Barcelona: 16 dels seus 80 bars i restaurants han canviat de mans des del 2023
Barcelona suma 5.600 bars i restaurants traspassats i 761 noves llicències en cinc anys
El més llegit
- Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
- L’okupa de Badalona cedeix davant la pressió d’Albiol i els veïns després de renunciar a continuar demanant 3.000 euros
- Salvador Illa completa amb èxit la Marató de Barcelona: aquest ha sigut el seu temps
- "És catastròfic; estem enfadats i esgotats"
- Aquests són els grups de restauració després de l’auge de noves obertures a Barcelona