Resulta molt més fàcil obrir un restaurant a Barcelona que mantenir-lo obert uns quants anys. La forta competència, l’excessiva dependència del turisme en algunes zones, els preus dels lloguers i les canviants tendències fan que la supervivència a l’hostaleria sigui només possible per als més professionals. No és estrany que proliferin els grups de restauració que s’expandeixen amb estructures –moltes vegades de capital local– que els permeten ampliar facturació però optimitzar costos. La ciutat compta amb exemples de grups hotelers de llarg recorregut i espectre, però almenys una desena destaquen per la seva efervescència postpandèmia i la seva empenta en termes de creixement, facturació i emprenedoria.
Els grups de restauració després de l’auge d’obertures postpandèmia
La supervivència en el competitiu sector multiplica les estructures, moltes vegades de capital local, que sumen entre mitja dotzena i 25 establiments. Destaquen per la seva efervescència després de la covid i la seva emprenedoria.
Temes:
El més llegit
- Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
- L’okupa de Badalona cedeix davant la pressió d’Albiol i els veïns després de renunciar a continuar demanant 3.000 euros
- Salvador Illa completa amb èxit la Marató de Barcelona: aquest ha sigut el seu temps
- "És catastròfic; estem enfadats i esgotats"
- Aquests són els grups de restauració després de l’auge de noves obertures a Barcelona