"Connectem els tramvies", podia llegir-se en un immens cartell que coronava la roda de premsa en la qual es va anunciar l’inici de les obres perquè el Tram avancés per la Diagonal més enllà de Glòries i fins a Francesc Macià, un pla que va quedar en repòs el 2004, quan es van inaugurar el Trambaix i el Trambesòs. "Ha guanyat el sentit comú", va etzibar la llavors alcaldessa Ada Colau, eufòrica. "Avui és un bon dia per a Barcelona", va repetir en un parell d’ocasions el president Pere Aragonès, menys exultant. Era el 7 de març del 2022 i tot era èpica després de dues dècades de sarau polític. Dos anys, quatre mesos i vuit dies després d’aquella posada de llarg, el Tram va circular ahir a la nit pel nou ramal. Ho va fer a pas de tortuga, seguit a peu per una vintena de tècnics que anaven rebent a les seves tauletes les lectures sobre tot el que té a veure amb l’invent: tracció, senyalització, sistema de parades i de comunicació, frens, rodes... La principal novetat –i inquietud-, però, era l’alimentació subterrània que substitueix la catenària aèria, un enginy pioner a l’Estat.
La mobilitat urbana
Primer viatge entre Glòries i Verdaguer
Segueix en suspens la fase dos, els quasi dos quilòmetres entre Girona i Francesc Macià
El tramvia fa un trajecte de prova per la Diagonal per comprovar que el nou sistema d’alimentació subterrània funciona i amb la idea que els viatgers hi puguin pujar a la tardor.
Temes:
El més llegit
- Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Tornen les pluges a Catalunya: l’avís del Meteocat
- El Govern va dubtar de Renfe i va demanar a un alcalde que comprovés si hi havia un tren de Rodalies amb passatgers abandonat a Sant Miquel de Fluvià
- Una diputada de Junts: «La infermera del CAP em va dir que si fos immigrant em donarien cita avui mateix»
- La prolongació de l’L8 ja té totes les obres en marxa