MOBILITAT

BCN desplega una operació especial contra pràctiques il·legals de VTC

Guardia Urbana de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona va posar ahir en marxa un dispositiu especial de control de vehicles de transport amb conductor (VTC) amb l’objectiu de combatre l’intrusisme, els incompliments i la competència deslleial, a una setmana que comenci el Mobile World Congress (MWC).

Segons fonts municipals, en aquests controls se sancionaran conductes com conduir amb nivells d’alcohol superiors als permesos o amb presència de drogues a l’organisme; prestar el servei amb el permís de conduir retirat, sense l’assegurança obligatòria o sense estar donat d’alta a la Seguretat Social; no disposar de la ITV vigent; incomplir els horaris i els dies de descans establerts; oferir el servei en una zona diferent de l’autoritzada, i no disposar dels quadres de preus preceptius.

Els controls es portaran a terme les 24 hores del dia fins al diumenge. Es faran a tota la ciutat, però sobretot a zones on abunda aquest tipus de vehicles, com les estacions de trens i autobusos, els punts d’interès turístic, les zones comercials i les vies principals. En l’anterior campanya es van formular 318 denúncies.

Tito Álvarez, portaveu de l’associació Élite Taxi, creu que aquests controls "haurien de fer-se més sovint", i insta a realitzar-los després del MWC "perquè molts VTC arribats de fora es queden".