Estava traginant unes ampolles quan se li va acudir que aquells palets i caixes de destil·lats semblaven de pel·lícula. Li recordaven la llei seca dels Estats Units i l’etapa de les begudes prohibits, fa un segle. I en qüestió de moments el cervell sempre hiperactiu de l’empresari i mixòleg Javier de las Muelas va resoldre que aquell fosc magatzem de la seva flamant cocteleria Dry Martini estava cridat a viure vetllades de copes i menjar jugant amb aquesta ambientació de clandestinitat. Naixia així el 1998 l’Speakeasy, que considera pioner i molt imitat en altres ciutats, però que en el seu cas mai ha perdut l’essència original del seu format d’autèntica rebotiga de licors. Complerts els 25 anys, el local funciona com a restaurant obert a qualsevol reserva, però manté la seva parafernàlia d’accés mitjançant contrasenya, per afegir divertiment a l’assumpte gastronòmic.
Aniversari de l’Speakeasy
El primer restaurant ‘clandestí’ festeja a Barcelona els seus 25 anys (i segueix amb contrasenya)
Ubicat al magatzem del Dry Martini, va ser pioner i imitat a mig món, presumeix Javier de las Muelas
Així fa tres còctels clàssics Javier de las Muelas
El Montesquieu de De las Muelas compleix 70 (+1) anys ressuscitant tapes de 1952

El més llegit
- La L3 del metro de Barcelona s'ampliarà amb 9 noves estacions
- Nova jubilació anticipada: quins treballadors podran retirar-se abans i quan entren en vigor els canvis
- Tallada la Ronda Litoral de Barcelona per un home pujat nu a un senyal
- Ni 10 ni 20 minuts, aquest és el temps de descans que tenen els treballadors durant la jornada laboral segons l'Estatut dels Treballadors
- L’alta rotació de docents sacseja els centres vulnerables