Sector en efervescència

L’oferta de pa es dispara i polaritza Barcelona: del ‘low cost’ al gurmet

Després de la pandèmia cobra força el flanc artesanal, que posa en valor nutrients, sabor i sostenibilitat

  • Les macrofleques-cafeteries reprenen la seva expansió a Barcelona

  • Les millors fleques de Barcelona

  • La restauració denuncia «irregularitats» en desenes de fleques-degustació de Barcelona

A1-174732387.jpg / JORDI OTIX

Recorrent a la memòria i l’anecdotari professional, Jaume Bertran (Forn Mistral) recorda que de jove, quan podia fer vacances, al tornar demanava al seu progenitor una mica de massa mare per arrencar altra vegada l’elaboració. I durant uns dies el seu pa tenia el mateix gust que el que elaborava el seu pare en un altre establiment, fins que a poc a poc aquest cultiu base ja adquiria l’aroma i el sabor que caracteritzava el seu propi pa. La història ve a tomb per emfatitzar que no hi ha dos forns que despatxin un mateix pa a Barcelona, per molt que un reprodueixi al mil·límetre una recepta.