Recorrent a la memòria i l’anecdotari professional, Jaume Bertran (Forn Mistral) recorda que de jove, quan podia fer vacances, al tornar demanava al seu progenitor una mica de massa mare per arrencar altra vegada l’elaboració. I durant uns dies el seu pa tenia el mateix gust que el que elaborava el seu pare en un altre establiment, fins que a poc a poc aquest cultiu base ja adquiria l’aroma i el sabor que caracteritzava el seu propi pa. La història ve a tomb per emfatitzar que no hi ha dos forns que despatxin un mateix pa a Barcelona, per molt que un reprodueixi al mil·límetre una recepta.
Sector en efervescència
L’oferta de pa es dispara i polaritza Barcelona: del ‘low cost’ al gurmet
Després de la pandèmia cobra força el flanc artesanal, que posa en valor nutrients, sabor i sostenibilitat
Les macrofleques-cafeteries reprenen la seva expansió a Barcelona
Les millors fleques de Barcelona
La restauració denuncia «irregularitats» en desenes de fleques-degustació de Barcelona

A1-174732387.jpg /
El més llegit
- Tips de les residències d’estudiants a Collblanc
- Incendis i tuits frenen Vox
- Dones grans que es confinen per «no morir» de calor: «Em tanco amb un ventilador, tres ampolles d’aigua... i les telenovel·les turques»
- Tàrrega, farta del repte viral de defecar a l’aigua: contracta vigilants després del tercer tancament en una setmana
- Els incendis exposen els diferents models de gestió de cada comunitat