A Sants-Montjuïc

Un robatori deixa una escola de Barcelona sense part del sostre

Una ràfega de vent va provocar el despreniment de la teulada que havia quedat desfixada i ha obligat a instal·lar-hi una lona per evitar goteres

RICARD CUGAT

El robatori d’unes plaques de coure i de zinc han deixat l’escola Muntanyeta de Barcelona sense bona part del sostre de l’edifici, situat al barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc. El furt de les peces d’aquests materials cotitzats es va produir setmanes enrere i els danys es van agreujar arran d’un vendaval fa poc més d’una setmana i fora de l’horari de classe, segons informa el Consorci d’Educació de Barcelona. L’ens, que gestiona els centres educatius de la ciutat, ha posat una gran lona sobre la teulada mentre no es reparen els desperfectes.

«Va passar en cap de setmana, va fer molt vent i va saltar part del sostre de l’escola», expliquen des del consorci, en què la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona participen. Segons l’ens, la coberta es va desprendre perquè, dies abans, «van robar unes peces del sostre», així que una part va quedar desclavada i a l’atzar de les inclemències del temps.

El Consorci d’Educació de Barcelona comenta que la sostracció de material «havia sigut denunciada als Mossos d’Esquadra» abans que part de la coberta sortís volant. Algunes peces van caure al pati i, a més, l’escola va patir goteres arran del robatori, segons va informar Betevé. 

La lona que tapa ara gran part de la teulada és un remei «provisional», indica el consorci. Afegeix que traça «una solució definitiva» per evitar que els robatoris es repeteixin, «amb mesures i millores d’aïllament», destaca. Per ara es desconeix el cost de l’arranjament i quan estarà acabat. La direcció de l’escola ha declinat fer declaracions a aquest mitjà.