Mobilitat

Més de 40 entitats demanen prohibir que les motos aparquin a la vorera a Barcelona

  • Les associacions signants critiquen que no es compleixi la norma a l’espera de resoldre quantes places per a motos es reserven en calçada

FERRAN NADEU

Més de 40 entitats veïnals de Barcelona han demanat a l’Ajuntament de Barcelona que prohibeixi estacionar motos a les voreres. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la plataforma de persones amb mobilitat reduïda ECOM, la plataforma per la Promoció del Transport Públic i el Bicicleta Club de Catalunya (BACC) es compten entre els que donen suport al manifest.

Els signants sol·liciten que el veto s’inclogui en la modificació de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles que s’abordarà aquest mes al consistori, segons han informat en un comunicat. Han dit que cap de les campanyes que Ajuntament i Guàrdia Urbana realitzen per informar sobre com es poden aparcar les motos a les voreres «ha resultat ambiciosa i eficaç».

A més, han criticat la decisió de no fer complir la norma fins que no se solucioni el nombre de places per a motos en calçada. Les entitats que donen suport a la petició, que a data d’aquest dimecres sumen 44 adhesions, veuen «incomprensible» que la transformació urbanística de la ciutat per recuperar espai públic i prioritzar la mobilitat activa no vagi acompanyada d’un canvi en l’ordenança que alliberi totes les voreres de la ciutat.