Atletisme popular

La Cursa Sant Antoni estrena el calendari de carreres populars a Barcelona

La prova reuneix prop de 2.700 corredors un diumenge gèlid amb victòries de Dmitrijs Serjogins i Cristina Silva

Ja és tradició que la primera carrera popular de l’any sigui una de «barri» com la Cursa Sant Antoni. Ja són 44 edicions gairebé ininterrompudes –només el 2021 a causa de la pandèmia de la covid– que una de les proves més cèntriques estreni el calendari de proves atlètiques d’asfalt a Barcelona.

2.662 corredors han completat els 10 quilòmetres d’un circuit amb inici i final al carrer Sepúlveda i que recorre les principals avingudes del barri barceloní.

En categoria masculina, el vencedor ha sigut Dmitrijs Serjogins, que ha trencat la barrera dels 30 minuts i ha deixat el crono en uns impressionants 29 minuts i 33 segons. Al corredor de La Sansi l’han acompanyat al podi dos atletes de l’Ironwill Solideo: Anas Bakhat (amb un temps 30 minuts i 13 segons) i Mourad Mounin, que només ha arribat tres segons després (30 minuts i 16 segons).

Quant a la participació femenina, el triomf ha sigut per a una cara ben coneguda en les carreres locals i recent triomfadora de la Behobia–San Sebastian, Cristina Silva, que ha travessat la meta amb un crono de 34 minuts i 47 segons sense donar opció a les seves rivals. La corredora catalana ha quedat per davant d’Anna Beltran, que ha quedat segona amb un temps de 35 minuts i 32 segons, i d’Ariadna Fenes, que completava el podi amb un temps de 35 minuts i 41 segons.

Després de la celebració de la prova per a adults arribava el torn dels més petits amb l’inici de les carreres infantils, unes proves amb molt ambient als voltants de la zona de sortida i meta que suposen el colofó a una primera carrera de l’any a la qual seguirà la multitudinària Mitja de Barcelona el 19 de febrer.

Temes:

Atletisme