Nova regulació

Barcelona prohibeix les cuines i supermercats fantasma

Les ‘dark kitchens’ només es podran instal·lar al polígon de la Zona Franca, amb condicions

  • Els súpers fantasma estaran totalment vetats i hauran de triar entre obrir al públic o actuar com a magatzems

Les cuines i supermercats fantasma de Barcelona deixaran d’existir en la trama urbana de la ciutat. L’ajuntament ha anunciat aquest divendres que prohibirà aquestes activitats a través d’una regulació que està previst que s’aprovi el 27 de gener.

Les cuines fantasma, que actuen com cuines tancades al públic que únicament s’encarreguen de fer demandes per repartir a domicili, només es podran instal·lar al polígon de la Zona Franca. Allà únicament podrà obrir una ‘dark kitchen’ en un radi de 400 metres. Així mateix, aquests locals hauran de garantir que un mínim de 10 metres quadrats de cada 100 estaran reservats als ‘riders’, que no podran quedar-se «tirats» al carrer amb les bicicletes.

Quant als supermercats fantasma, estaran completament prohibits a tota la ciutat, també a les zones industrials. Actualment, a Barcelona hi ha 21 locals d’aquesta mena, tancats al públic i amb una activitat que es basa a repartir a domicili. Treballen des de l’«alegalitat» amb llicència de magatzem alimentari. Amb la nova normativa, els supermercats fantasma ja existents tindran dues opcions: o convertir-se en supermercats reals oberts als veïns (i demanar llicència per poder fer-ho) o bé continuar com magatzems alimentaris i repartir a l’engròs, no a domicili.