Després de robar en una botiga

Cau una banda de lladres reincidents amb 54 antecedents a Barcelona

  • Els Mossos d’Esquadra els arresten després d’assaltar un comerç a l’Eixample

  • La policia localitza a Barcelona l’autor de quatre robatoris violents en vivendes

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres a la tarda a Barcelona una banda formada per quatre presumptes lladres reincidents. La policia els atribueix 54 antecedents, que sumen entre tots ells. Els agents van capturar els sospitosos quan miraven de fugir després de cometre un atracament amb violència en una botiga de roba esportiva al districte de l’Eixample.

Segons explica el cos policial, els fets van passat aquest dimecres cap a les 21.00 hores, quan l’establiment estava a punt de tancar. Els acusats van mirar de furtar roba esportiva sense aixecar sospites, però els va sorprendre un empleat que es trobava dins del comerç. Al veure’s descoberts, els presumptes lladres es van encarar amb el treballador i el van empènyer amb violència, asseguren els Mossos.

Uns agents patrullaven per la zona, en el marc del dispositiu ‘Grèvol’, desplegat durant les festes de Nadal per a vetllar per la seguretat i la mobilitat. Els policies van atrapar els quatre sospitosos quan sortien del negoci.

Atracaments a domicilis

Un altre dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha permès identificar el presumpte autor de quatre atracaments violents en domicilis en diferents localitats catalanes. El detingut, de 28 anys, ha ingressat en presó preventiva després de ser localitzat a Barcelona i registrar-se el seu domicili a la capital.

El primer robatori que la policia li atribueix és del 18 de juliol, quan suposadament va irrompre en una vivenda a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental). La policia afirma que l’acusat va sostreure rellotges, joies i uns 7.000 euros en efectiu.

Els agents el responsabilitzen d’un altre furt en un domicili a La Roca del Vallès. Els Mossos asseguren que va escalar presumptament per un edifici per accedir al pis i apropiar-se de diners en metàl·lic. La policia també el culpa de cometre dos robatoris al barri de Palau, a Girona. Un dels robatoris es va perpetrar el 17 de desembre, en què el detingut es va apropiar presumptament de rellotges, joies i uns 6.000 euros.

La policia va accedir al domicili del sospitós dimarts passat. Els agents van intervenir diners en efectiu, divises de 13 països, rellotges, joies, dispositius electrònics i eines que creuen que va utilitzar per penetrar a les vivendes. Entre l’instrumental, hi van trobar unes serres radials. L’individu tenia un antecedent delictiu abans de ser arrestat aquesta setmana.