Comitiva reial

Les cavalcades del 2023 a Barcelona, barri a barri

A part del recorregut pel centre de la ciutat, una quinzena més de desfilades es reparteixen per diferents barris de la ciutat

EL PERIÓDICO

Els Reis Mags desfilaran un any més quan desembarquin aquest dijous a Barcelona, ja sense restriccions ni mascareta obligatòria a causa de la covid. Ses Majestats recorreran el centre de la capital catalana a partir de les 18.00 hores, quan sortiran des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera per emprendre un trajecte diferent de l’habitual, amb canvis obligats a causa de les obres a la Via Laietana, una de les artèries tradicionals de l’itinerari del festeig any rere any. En qualsevol cas, els Reis no només marxaran pel nucli de Ciutat Vella i l’Eixample, sinó que també s’exhibiran en 15 cavalcades més en barris de tota l’urbs.

Aquest dimecres s’anticipen dues comitives. La cavalcada de les carteres reials, a Gràcia, partirà a les 17.30 hores des dels Jardinets de Gràcia; circularà per Gran de Gràcia, Montseny (passant pels carrers Perla i Sant Lluís), Torrent de les Flors, Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla i Diluvi; a les 19.15, la comitiva arribarà a la plaça de la Vila, on les carteres recolliran les cartes de nens i nenes. La del Parc i la Llacuna del Poblenou també s’avança a aquest dimecres: començarà a les 18.00 hores al carrer Llull; desfilarà per Wellington, Meridiana, Almogàvers, Nàpols, Pallars, Sardenya, Llull i Marina; es tancarà a la carretera antiga de Mataró, cap a les 20.00.   

Aquesta és la llista de cadascuna de les cercaviles que transitaran per Barcelona aquest dijous abans de la nit de Reis, incloent-hi horari, punt de sortida i d’arribada.

  • Trinitat Vella: Sortida a les 17.30 hores des de la Casa de l’Aigua i amb meta a la plaça de la Trinitat.

  • Bon Pastor: Sortida a les 17.30 hores al carrer São Paulo. Recorrerà els carrers Lima, Enric Sanchís, Santander, Llinars del Vallès i Sant Adrià.

  • Sant Andreu i la Sagrera: Sortirà a les 17.30 hores de la plaça Orfila. Recorrerà els carrers Torres i Bages, Palomar, Gran de Sant Andreu, Gran de la Sagrera i la plaça Masadas, on s’espera que desemboqui cap a les 21.00.

  • Congrés-Indians: Arrencarà a les 17.00 hores, al carrer Felip II. Seguirà per Jordi de Sant Jordi, Camp Florido, Matanzas, Garcilaso, Manigua, Alexandre Galí i Puerto Príncipe. L’itinerari finalitza a la plaça del Congrés Eucarístic.

  • Horta-Guinardó: Començarà el recorregut a les 18.00 hores al mercat del Carmel. Seguirà pels carrers Llobregós, Pantà, Tremp i Dante. S’endinsarà a Horta a través de la Baixada de la Plana i, cap a les 19.00 hores, continuarà per la Font d’en Fargues i el Guinardó. Travessarà el carrer Tajo cap al passeig Maragall i culminarà el trajecte al carrer Mascaró, cap a les 20.00.

  • Teixonera: Sortirà a les 19.00 hores a l’altura del número 75 del carrer Arenys. Continuarà pel lateral de la Vall d’Hebron, General Mendoza, Santa Rosalia, Mare de Déu del Coll, Dante Alighieri i José Sangenís, per finalitzar al mateix punt de sortida.

  • La Verneda, la Pau, el Besòs, el Maresme i Sant Martí: Comença a les 17.00 hores a la plaça Leonardo da Vinci, al Fòrum. Transitarà per Prim, Guipúscoa, Selva de Mar, plaça Puigcerdà i plaça Maresme. Es calcula que acabi cap a les 21.00.

  • La Marina: Sortirà de l’encreuament del passeig de la Zona Franca amb el carrer Foc a les 18.00 hores. Seguirà per Mineria, plaça de les Matemàtiques (on hi haurà parada per un castell de focs artificials), Mare de Déu del Port, Fonera i plaça de la Marina. Els Reis es trauran al balcó de la sala Pepita Casanellas a les 20.00 hores.

  • Nou Barris: Partirà a les 17.15 hores des de l’estació de Torre Baró - Vallbona - Ciutat Meridiana. Cap a les 18.00 hores, hi haurà un espectacle per rebre els Reis a la plaça Major de Nou Barris. Continuarà per Via Favència, Via Júlia, Llucmajor, Verdum, Pi i Molist, Fabra i Puig i Meridiana. Es compta que finalitzi cap a les 19.30 hores.

  • Navas, el Clot i Camp de l’Arpa del Clot: Els tres Reis començaran el recorregut a les 18.30 al carrer Biscaia. Circularan per Sant Antoni Maria Claret, Trinxant i Concepció Arenal. Després agafaran Navas de Tolosa fins a Ripollès. El recorregut als barris del Clot i Camp de l’Arpa partirà de l’encreuament dels carrers Navas i Indústria. Farà camí per Ripollès, Muntanya, Mallorca, Dos de Maig, València, Muntanya i Clot, per acabar al Mercat del Clot.

  • Poblenou: A les 18.00 hores sortirà des de Can Saladrigas. Circularà per Bilbao, Llull, Provençals, Pujades, Llacuna, Sancho de Ávila, rambla del Poblenou, Doctor Trueta i Llacuna. Tornarà a Can Saladrigas cap a les 21.00.

  • Sant Genís dels Agudells: Començarà a la plaça Font del Roure a les 18.00 hores. Transitarà pels carrers Costa Pacheco, Elies i Pagès, plaça Madrona Prat, Natzaret, Jordà, Haifa, Naïm, Judea, Sinaí, Lledoner i els jardins de Manuel J. Arnalot. La comitiva arribarà a peu a la plaça Meguidó pels volts de les 19.00, on recolliran les cartes dels petits en una haima real.  

  • Sants-les Corts: Ses Majestats rebran el pa, la sal i les claus de les cases a les 17.00 hores a la plaça Comas. A partir de les 18.00 hores, el seguici sortirà de la plaça de Comas. Continuarà per Joan Güell, travessera de les Corts, Vallespir, Sant Antoni, Galileu, Can Bruixa, Joan Güell i els jardins de Can Mantega.

  • Ciutat Meridiana: La comitiva per donar la benvinguda als Reis arrencarà a les 16.15 hores des de l’escola Mestre Morera, al número 48 del carrer Perafita. El destí és l’estació de Renfe de Torre Baró, on Ses Majestats arribaran amb tren.