Trobada internacional

Directius de la NASA i de Google acudeixen a una cimera de talent a Barcelona

Les universitats de la capital catalana i la de Harvard acorden realitzar doctorats conjunts

E. P.

La cinquena edició de la cimera anual de talent científic i tecnològic global format a Barcelona, el Barcelona Alumni Global Summit, ha tingut lloc aquest dijous a la ciutat i han acudit a la trobada investigadors i directius d’empreses com la NASA o Google. Segons ha informat en un comunicat una de les associacions organitzadores de l’esdeveniment, SciTech DiploHub, més de 300 membres de l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació han assistit a l’esdeveniment, presencial per primera vegada després de la pandèmia de covid.

La jornada, organitzada també per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, ha acollit investigadors de centres i universitats reconeguts com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Harvard, la Universitat d’Oxford, la NASA, l’Escola Politècnica Federal de Zuric o la Universitat de Soochow a la Xina. També hi han assistit directius d’empreses tecnològiques com Meta, Twitter i Tesla i alts càrrecs d’institucions internacionals com el Banc Mundial o la Comissió Europea.

Grans actius

En declaracions a Efe, el director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig, s’ha referit a tots els talents formats a Barcelona que han participat en la cimera com «un gran actiu per a l’ecosistema de la ciència, perquè ens ajuden a obrir portes, identificar oportunitats i fer col·laboracions amb centres d’investigació punters». Entre més acords, Roig ha destacat el firmat perquè la Universitat de Barcelona i la Universitat de Harvard facin doctorats conjunts.

El Barcelona Alumni Global Summit 2022 ha arrencat amb tres trobades que han tingut lloc en paral·lel durant el matí a Barcelona, en el Supercomputing Center, la Fundació Institut d’Investigació Hospital de Sant Pau i el nou ‘hub’ interdisciplinari d’Investigació i Innovació de la Universitat Oberta de Catalunya. A continuació, els participants han posat en comú les diferents sessions paral·leles en un acte central celebrat al CosmoCaixa.