De caràcter sociocultural

Barcelona destina 700.000 euros de la taxa turística a projectes «amb arrelament» als barris

  • L’ajuntament vol que es destinin a finançar esdeveniments amb potencial de projecció internacional, amb ajudes de fins a 50.000 euros

JORDI COTRINA

El programa Barcelona Districte Internacional de l’Ajuntament de Barcelona destinarà 700.000 euros provinents de l’impost sobre les estades turístiques a impulsar esdeveniments i projectes socioculturals «amb arrelament als barris» de la ciutat. Les ajudes seran d’un màxim de 50.000 euros per projectes.

Segons ha destacat el consistori, els fons serviran per consolidar un calendari d’activitats i esdeveniments amb potencialitat de projecció internacional que tinguin periodicitat estable i que contribueixin a «mostrar la riquesa i la diversitat de la ciutat». L’últim any, més de 6,8 milions d’euros provinents de l’impost turístic que ha ingressat l’Ajuntament s’han destinat a projectes per a la diversificació del turisme al territori, el foment del turisme responsable i la promoció d’activitats esportives, gastronòmiques i culturals, apunta el govern local.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que aquest programa és «una mostra més de la voluntat de contribuir a la redistribució i desconcentració territorial de l’economia del visitant». Per a Collboni, iniciatives com aquesta busquen ampliar els atractius que ofereix la ciutat posant en valor «nous imaginaris i continguts», a més d’aconseguir una distribució socialment més equitativa dels ingressos derivats del turisme.

Els projectes que formin part del programa hauran de ser iniciatives singulars d’institucions o entitats socials i econòmiques que tinguin una clara vinculació amb el territori així com una proposta de projecció de ciutat. Altres requisits per formar part del Barcelona Districte Internacional són comptar amb més de tres edicions anteriors i incorporar la sostenibilitat en la concepció i gestió des d’una perspectiva social, econòmica i ambiental.