Transport públic

Compte a l’hora de comprar una T-Usual aquest mes de desembre: et pot caducar abans

  • Colau demana mantenir els descomptes del transport públic

Ferran Nadeu

L’1 de setembre va entrar en vigor la reducció de les tarifes del transport metropolità. Amb aquesta rebaixa de preus, la T-Usual d’una zona ha passat de costar 40 euros a 20 euros, la T-Jove d’una zona ha passat dels 80 als 40 i la T-Casual, també per a una zona, es redueix dels 11,35 euros als 7,95. Aquesta rebaixa del 50% és possible gràcies a la bonificació del 30% aportada pel Govern central i del 20% per part de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Tots aquests bitllets adquirits durant aquest 2022 caducaran el 15 de gener del 2023, si no tenen una caducitat específica anterior. Així, per exemple, si comprem una T-Usual (que té una validesa de 30 dies) el 20 de desembre, la targeta caducarà igualment el 15 de gener del 2023. Un fet que cal tenir en compte a l’hora de comprar nous títols les pròximes setmanes.

No obstant, hi ha la possibilitat que es prorrogui la rebaixa de preus als abonaments de transport públic a Barcelona, després que el Govern de Pedro Sánchez hagi anunciat que ampliarà la gratuïtat de Renfe més enllà del 2022. El govern d’Ada Colau demana al Govern català que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) mantingui durant el 2023 les bonificacions actuals als títols de metro i bus, però ara per ara no hi ha cap garantia que això passi.