Ja fa mesos que als bars i restaurants de Barcelona els menús de migdia no només es modulen en funció del producte de temporada o de la taula calòrica i nutricional, sinó sobretot calculadora en mà. Si ja és difícil tocar la diana del paladar de tants barcelonins, més complicat és encara esgarrapar beneficis en aquest puzle gastronòmic (primer, segon, postres, beguda i pa) tan arrelat a la ciutat, on el preu es perfila amb la vista posada en el treballador que sol compondre la clientela. A Josi Gómez, copropietària fa cinc anys del Marcelino 16 del carrer de la Diputació, li ha portat setmanes prendre la decisió es saltar dels 12 euros als 12,50, com a vaselina abans d’arribar als 12,90 el pròxim gener. «Hem aguantat el que hem pogut pels clients, però és l’única opció per tirar endavant, perquè el que el client no perdona és perdre qualitat. Prefereixen que els apugis una mica».
Efectes de la inflació
Els menús de migdia de menys de 12 euros s’extingeixen a Barcelona
L’increment de preu dels aliments i dels subministraments bolquen els restauradors a repercutir-ho en les seves consumicions, amb por de perdre comensals a la franja central del dia
El més llegit
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola
- Catalunya prepara un potent dispositiu per viure de manera massiva l’històric eclipsi total del 2026
- "Imprescindible": els elogis al millor restaurant de Tarragona segons Tripadvisor
- Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura: «Tots els menjadors escolars haurien de tenir cuina pròpia»
- Cunyades de luxe en la gala més top