Festa major de Sarrià

Barcelona adverteix per carta els nens de 12 anys sobre els excessos amb l’alcohol i les drogues

El regidor del districte, Albert Batlle, envia una missiva als adolescents del barri, incloent-hi els que acaben de començar 1r d’ESO, en la qual els avisa que el consum de determinades substàncies pot derivar en «comportament agressiu o violència masclista»

El consistori assegura que la iniciativa s’emmarca dins del pla de mesures preventives a les addiccions, aprovat l’octubre del 2019

Manu Mitru

S’acosta la festa major de Sarrià i el regidor del districte, Albert Batlle, que compatibilitza el càrrec amb el de tinent d’alcaldia de Seguretat, acaba d’enviar una carta a tots els adolescents del barri en què els convida a passar-s’ho bé, a «retrobar-se amb els amics de l’anterior curs escolar i a consolidar les amistats iniciades a l’estiu». És, però, i més enllà d’aquesta entrada amistosa, una missiva vinculada als riscos i mals hàbits de joventut. El problema és que s’ha tractat per igual (l’han rebut a casa) tant els nanos de 16 com els preadolescents amb 12 anys acabats de complir o encara amb 11. «L’activitat festiva s’associa massa sovint amb la ingesta d’alcohol i altres productes addictius, i vosaltres, que encara esteu en la fase de formació, tot i que no us ho sembli, sou un col·lectiu vulnerable». El consistori argumenta que la carta s’emmarca dins de la mesura de govern de prevenció d’addiccions del districte.