Barcelonejant

De Tarradellas a l’estimat Salva

  • Amb el documental ‘Tarradellas, govern d’unitat’, és interessant conèixer a través de nombrosos testimonis de polítics i historiadors com es va confeccionar aquell primer govern d’unitat

  • Al llibre ‘El año de la pandemia’, Salvador Illa ens descobreix que Pedro Sánchez li deia Salva. Bé, en realitat «el meu estimat Salva»

barcelona/Tarradellas.jpg

El documental històric i testimonial sobre la figura del president Tarradellas que s’estrenarà aquest diumenge a les televisions locals catalanes ens deixa algunes frases per a la reflexió del president Pere Aragonès i de Jordi Pujol. Sota el títol ‘Tarradellas, govern d’unitat,’ és interessant conèixer a través de nombrosos testimonis de polítics i historiadors com es va confeccionar el primer govern d’unitat presidit per Tarradellas. I resulta sucós veure els pactes de llavors comparat amb la ruptura actual. Els directors Albert Solé i Joan Salicrú han aconseguit refer amb èxit una història coneguda per tothom. Pujol reconeix la seva relació difícil amb Tarradellas mentre Aragonès destaca i reivindica el seu sentit d’Estat. Descobrim també alguns moviments de la classe empresarial per evitar que Tarradellas se n’anés o que en el nou Govern entressin els comunistes. En la primera cosa van fracassar.