Succés del 7 d’agost

Sant Adrià ofereix allotjament provisional a veïns de l’edifici afectat per l’incendi en un baix ocupat

Les companyies d’assegurances es faran càrrec fins al 30 d’agost de l’allotjament d’una desena de veïns a la residència d’estudiants Micampus

BONBERS

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha ofert als veïns de la plaça de Mossèn Anton afectats per l’incendi del 7 d’agost passat, que es va iniciar en un baix ocupat, allotjar-se als apartaments d’estudiants Micampus fins al 30 d’agost a càrrec de les companyies d’assegurances. Segons ha explicat el consistori a través d’un comunicat, una desena de veïns, afectats per la finalització dels seus allotjaments provisionals oferts per les assegurances, han acceptat la proposta, mentre que d’altres han decidit seguir a casa de familiars.

L’ajuntament, que ha reconegut que «en aquesta època estival les alternatives són escasses», ha assegurat que s’està buscant una solució a llarg termini, que anirà a càrrec de les companyies d’assegurances, i ha demanat a propietaris de pisos buits a Sant Adrià i voltants que ofereixin lloguer temporal als afectats. El consistori del municipi barceloní ha demanat als propietaris dels pisos buits que vulguin llogar les seves vivendes que es posin en contacte amb l’ajuntament a través del telèfon 678.069.987 o a través del correu electrònic ccamilleri@sant-adria.net.

L’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, es va reunir dimarts amb representants dels veïns i l’administrador del bloc de pisos afectat per l’incendi per buscar una solució, ja que l’allotjament d’emergència que oferien les companyies d’assegurances s’estava esgotant. Segons ha assegurat el consistori, els veïns van manifestar a la reunió que les companyies d’assegurances els oferien una ajuda per al lloguer durant uns mesos, tot i que la falta de vivenda assequible i els problemes per accedir-hi –se’ls demanava fiança i un contracte d’anys– dificultava aquesta possibilitat.

El succés del 7 d’agost passat va obligar a evacuar en un primer moment 58 veïns i 21 interns d’una residència de gent gran limítrofa.