Al caliu de la barra del bar La Plata, al Gòtic, un no només troba pràcticament el mateix breu repertori (ric i imperible) de tapes de mercat de la seva proposta original del 1945, sinó que s’abriga amb l'escalf que Pepe Gómez irradia des que un bon dia va entrar en nòmina fa 50 anys. Aquest petit miracle, el del personal fidel a un bar o restaurant, al qual lliga tota la seva vida laboral, és un fenomen en extinció a Barcelona. La pandèmia i els seus ertos forçosos han encoratjat una allau de prejubilacions i retirs que deixen encara més orfes de somriures i professionalitat molts bars i restaurants. Es produeixen, a més, enmig d’una crisi laboral sense precedents en l’hostaleria, per dèficits de personal en centenars de negocis locals, poc talent format i insuficients vocacions.
Crisi sectorial
Els cambrers i cuiners de sempre s’extingeixen a Barcelona
La falta de personal de l’hostaleria que viu la ciutat s’agreuja amb la jubilació de molts professionals d’àmplia experiència durant la pandèmia i l’escassetat de relleus amb vocació

Temes:
El més llegit
- Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»