Sector econòmic

Pla per enfortir la restauració de Barcelona després de l’allau de relleus per la pandèmia

  • El 61,5% de bars i restaurants tenien menys de 10 anys de vida el 2020 i la crisi ha accentuat la renovació i la fragilitat de les empreses

  • Nou de cada deu eren independents, segons les últimes dades utilitzades per l’ajuntament per impulsar el sector amb més professionalització, digitalització, promoció i sostenibilitat

A1-153471390.jpg / EPC

En tot just dos mesos, un nou grup de restauració local, La Pomada, haurà assumit el rellançament de mitja dotzena d’establiments que van arribar a tancar o van estar a punt de fer-ho per la crisi sanitària, jubilacions o altres conjuntures en ple centre de Barcelona. És un dels màxims exponents del centrifugat que ha viscut el sector durant la pandèmia, ja habituat als relleus, però mai de tanta intensitat. Segons les últimes dades computades per l’ajuntament, ja el 2020 un 61,5% de bars i restaurants tenien menys de 10 anys a la ciutat, una xifra que sens dubte haurà crescut ara tenint en compte que un 90,3% eren independents i, per tant, moltes vegades són molt fràgils davant una conjuntura desfavorable. Per enfortir el que es considera un «motor econòmic i social fonamental», el consistori ha posat en òrbita l’Estratègia i Pla d’Acció per a la restauració (2021-2024), que té objectius com la seva reactivació econòmica, digitalització, professionalització, sostenibilitat, promoció i d’altres.