¿Quin és el futur urbanístic de Barcelona? El model de Cerdà per a l’Eixample va ser un model basat en l’higienisme, va afavorir una ciutat més saludable. Ara estem en una situació semblant, necessitem buscar la ciutat saludable, però ja no tenim camps al voltant per créixer, sinó que està tot edificat. Cal veure com la retícula de Cerdà, pràcticament única al món i que és un gran avantatge, la fem més eficient, sostenible i habitable. A partir d’aquí cal treballar per veure quin és el model de futur, però Barcelona parteix d’una posició molt favorable perquè és una ciutat molt densa amb un transport públic bo, tot i que millorable, i amb un bon clima.
‘Quo vadis’ Barcelona
Guim Costa, arquitecte degà del COAC: «L’Eixample és la zona que més necessita repensar el futur»
És el nou degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, en substitució d’Assumpció Puig, la primera dona a ocupar el càrrec. Assegura que el futur urbanístic de Barcelona passa per fer la retícula de Cerdà més eficient, sostenible i habitable, i reivindica la solucions mediterrànies davant les imposicions que arriben del nord.

Temes:
El més llegit
- El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- El jutge va repescar un nom
- Desmantellada una xarxa de ciberestafes a tot Espanya que dirigia un estudiant de 19 anys des de Terrassa
- Cop del Tribunal Suprem britànic a les dones trans
- Trànsit habilita dos carrils addicionals a l’AP-7