Barcelonejant

De les paelles d’Aragonès als pebrots d’Unzué

A la festa de l’Acadèmia de la Gastronomia se li ha sumat Ametller Origen en el seu projecte d’aliar cuiners i atletes per recaptar fons en la lluita de l’ELA. Tots amb el futbolista navarrès.

El president Pere Aragonès es va mostrar amablement ofès quan li vaig preguntar si sabia cuinar alguna cosa més que aquestes paelles que de tant en tant penja a Instagram. «És clar que sí. M’agrada molt cuinar i em relaxa molt». Va ser en una xerrada prèvia als premis de l’Acadèmia de Gastronomia Catalana. Això sí, vaig coincidir amb Aragonès, que, d’entrada, em produeixen una certa sospita aquelles persones que no saben disfrutar del menjar. Aquests que quan arriben a un restaurant, sense escoltar el ‘maître’, diuen «porti’m el que vulgui». Per sort, aquest dimecres, a Mas Marroch, l’espai on els germans Roca celebren esdeveniments privats, no hi havia cap individu d’aquests que menyspreen el plaer de menjar. La mateixa Magda Carlas, membre de l’Acadèmia i nutricionista, comentava a taula, mentre demanava més pa, que en determinats àpats un no s’han de posar límits... Doncs això, que hi va haver rècord d’assistents, gairebé 430, la majoria de Barcelona i que van disfrutar d’un excel·lent sopar amb una organització perfecta.