Areeba Shakeel té 19 anys, estudia un grau mitjà d’Hostaleria a l’escola ESHOB , sent autèntica passió pel servei de sala i viu en un somni des que la van contractar els bessons d’or de l’alta cuina per treballar com a cambrera a La Cuina dels Torres. Forma part d’una nova generació de talents (i vocacions) que surt dels centres de formació i universitats de Barcelona amb feina garantida, tot i que que no n’hi ha prou per alimentar la greu falta de personal que viuen el turisme i molt més encara l’hostaleria a la ciutat. El problema no és nou i es repeteix en la costa catalana i altres enclavaments amb gran afluència de visitants, però l’actual conjuntura de la capital, amb un inesperat repunt turístic tan bon punt s’ha liquidat la pandèmia, l’ha multiplicat.
Sector estratègic
L’hostaleria de Barcelona recluta joves talents en un context de falta de mans
El vertiginós repunt turístic contrasta amb un dèficit de professionals que alenteix obertures de negocis i obliga a declinar reserves
Les noves generacions de cuina, sala i turisme tenen una pluja d’ofertes laborals, però els sindicats critiquen la situació en els negocis més modestos
A1-147952347.jpg /