Sector estratègic

L’hostaleria de Barcelona recluta joves talents en un context de falta de mans

  • El vertiginós repunt turístic contrasta amb un dèficit de professionals que alenteix obertures de negocis i obliga a declinar reserves

  • Les noves generacions de cuina, sala i turisme tenen una pluja d’ofertes laborals, però els sindicats critiquen la situació en els negocis més modestos

A1-147952347.jpg / ZOWY VOETEN (EPC)

Areeba Shakeel té 19 anys, estudia un grau mitjà d’Hostaleria a l’escola ESHOB , sent autèntica passió pel servei de sala i viu en un somni des que la van contractar els bessons d’or de l’alta cuina per treballar com a cambrera a La Cuina dels Torres. Forma part d’una nova generació de talents (i vocacions) que surt dels centres de formació i universitats de Barcelona amb feina garantida, tot i que que no n’hi ha prou per alimentar la greu falta de personal que viuen el turisme i molt més encara l’hostaleria a la ciutat. El problema no és nou i es repeteix en la costa catalana i altres enclavaments amb gran afluència de visitants, però l’actual conjuntura de la capital, amb un inesperat repunt turístic tan bon punt s’ha liquidat la pandèmia, l’ha multiplicat.