Bretxa digital

Col·lapsada la web per sol·licitar les beques a casals d’estiu a Barcelona

  • El consistori àmplia dos dies el període d’inscripció per les fallades en el portal municipal, que fan anar de cul les entitats socials que gestionen les sol·licituds dels campaments urbans de les seves famílies, que no tenen recursos ni eines per lidiar amb l’administració electrònica

Barcelona 22/06/2018 Reportaje sobre la Pista Negra , proyecto deportivo, comunitario y artístico en el Raval Foto Ferran Nadeu / FERRAN NADEU (EPC)

La sensació d’impotència davant l’administració electrònica en l’era postcovid és una sensació que no requereix gaires explicacions. Qualsevol ciutadà l’ha patit en algun moment, d’una manera o d’una altra, intentant sol·licitar hora al metge de capçalera o intentant demanar cita per a la declaració de la renda. Però la situació es torna especialment greu quan la ja de per si alambinada burocràcia digital s’encrueleix amb les persones més vulnerables, com està tornant a passar aquest any amb la tramitació de les beques per als casals’ d’estiu de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori ha hagut d’ampliar dos dies el període de sol·licitud de beques atesos els problemes tècnics freqüents per registrar les sol·licituds en la seu electrònica, que fan anar de cul els treballadors de les diferents entitats que gestionen aquests casals. Aquests, a la pràctica, són els que estan sostenint el pes de la tramitació d’aquestes ajudes, ja que les famílies sol·licitadores no tenen els coneixements o la connexió a internet necessària –o, moltes vegades, cap de les dues coses– per fer-ho.

Temes:

Estiu