Buscant menjar

Així entren els senglars fins a la porta de casa teva

S’ha convertit en una escena molt habitual la presència d’aquest mamífer envaint els carrers de la zona alta de Barcelona

És una postal quotidiana d’una ciutat que té el privilegi d’anar del mar a la muntanya en poques parades del metro: els senglars s’han convertit en un usuari més de la trama urbana de Barcelona.

Baixen de Collserola principalment per buscar aliments que troben als contenidors o perquè els humans n’hi ofereixen, però això fa que els senglars s’habituïn a aquesta forma de vida i perdin el seu instint primigeni dins de l’entorn natural.

La proliferació de senglars a la part alta de Barcelona ha obligat l’Ajuntament de Barcelona a intervenir en l’assumpte limitant els punts d’alimentació i dificultant l’accés dels animals a l’àrea urbana.

I és que l’augment del nombre de senglars que arriben fins als portals de les cases dels veïns són un perill públic que ha provocat incidents de diversa gravetat, com atropellaments i mossegades, en els quals es veuen involucrats tant els animals com els habitants de Barcelona.