Eleccions 2023

Colau rep l’aval dels comuns per optar a un tercer mandat com alcaldessa

El codi ètic de la formació limita a dos els mandats, però obre la porta a optar a un tercer prèvia votació de la militància, que s’ha saldat amb 211 vots a favor i només 1 abstenció

Colau

Via lliure perquè l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, opti a un tercer mandat en les eleccions municipals del 2023.

BComú ha demanat a l’alcaldessa i líder de la formació que es presenti a les eleccions en el ple que l’organització ha celebrat aquest dissabte en una proposta que s’ha aprovat per 211 vots a favor i 1 abstenció.

El codi ètic de la formació estableix que els càrrecs electes es mantindran dos mandats al consistori. Tanmateix, obre la porta a un tercer, prèvia votació de la militància, la proposta de la qual s’ha presentat en el ple de BComú amb el resultat favorable perquè Colau repeteixi candidatura.

«Bona posició» per tornar a guanyar

En un acte a la Zona Franca sense la presència de Colau, al trobar-se de viatge institucional, el ministre d’Universitats, Joan Subirats ha reivindicat el lideratge «fort», «dialogant» i «empàtic» de l’alcaldessa que té «un horitzó clar» per a la capital catalana. Així, ha considerat que estan en una «bona posició» per tornar a guanyar: «No hi ha cap força política capaç de presentar un model alternatiu».

Per a Subirats, això demostra que l’agenda de Colau a Barcelona «s’ha consolidat» i que «la majoria de la gent» la continua recolzant.

Colau, de visita institucional a Mauthausen

L’alcaldessa de Barcelona no ha participat en l’acte del partit perquè està de viatge institucional a Mauthausen, pels actes de commemoració del 77è aniversari de l’alliberament del camp de concentració i homenatge a les víctimes del nazisme, organitzat pel Mauthausen Komitee Österreich.

L’alcaldessa participarà en els actes acompanyant familiars de víctimes de Catalunya i tot l’Estat, en una delegació organitzada per l’Amical de Mauthausen. Es calcula que en aquest camp de concentració van morir uns 4.800 espanyols.

La primera candidata que es posiciona

A menys d’un any dels comicis municipals, la cursa electoral es comença a moure, ja amb Ada Colau fent un pas al capdavant: d’una banda, la setmana passada Elsa Artadi va anunciar la seva retirada de la política. De l’altra, l’exalcalde Xavier Trias va descartar dimecres tornar a optar a l’alcaldia. També s’ha conegut que a ERC l’únic candidat a primàries és Ernest Maragall.

Mentrestant, Cs va presentar divendres passat el seu projecte municipal amb l’objectiu d’«impulsar un nou cicle polític» després de l’«immobilisme» de l’aliança entre BComú i el PSC. La cara visible de la formació a la ciutat, Luz Guilarte, acompanyada pel líder del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, va anunciar que el lema de la campanya serà ‘Compromís amb BarcelONa’.