FESTA POPULAR

Guia per disfrutar al màxim les Festes de Primavera de l’Hospitalet

Proposen concerts, activitats infantils, humor, cine i fires per tota la ciutat

AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET

La ciutat de l’Hospitalet es prepara per celebrar aquests dies amb magnificència les seves Festes de Primavera després de les restriccions dels últims anys ja superades. Des de dijous i fins diumenge se succeiran els actes lúdics i culturals, majoritàriament gratuïts (tret dels especificats), com ara fires, festivals, concerts, activitats infantils, humor i cine pels carrers i sales més emblemàtiques. És el moment de treure’s la mascareta i descobrir les cares i els somriures dels nostres veïns. La mandra també es pot quedar a casa, i toca sortir a disfrutar amb la nostra família i amics d’aquesta estació màgica. T’oferim la guia ideal perquè no et perdis el millor que ens ofereixen.

JORNADA INAUGURAL

El pregó a la plaça de l’ajuntament anirà a càrrec del poeta Benjamín Prado (20 hores), que donarà la benvinguda a aquesta celebració, i ens farà reflexionar sobre la desigualtat i les injustícies socials. Paral·lelament, s’iniciarà una cercavila amb diversos representants de la cultura tradicional i popular que sortirà de la rambla Just Oliveres per acabar al consistori. Una vegada allà, hi haurà una mostra de bestiari, gegants, castellers, capgrossos, dansaires, sardanistes, trabucaires i diables al ritme de la Banda Provençana. També a aquella hora es representaran peces de microteatre (Càpsules L’H, de 5,30 a 6 euros) en diversos llocs amb sortida des del Caprabo del C.C. La Farga.

Dijous 21, a les 20 hores. Plaça de l’Ajuntament i C.C. La Farga.

FESTIVALS  

PRIMAVERA ARTS DE CARRER

Divendres i dissabte podrem veure diversos espectacles de carrer de circ i música per a tota la família. En la primera jornada hi haurà un taller circense amb Ska Circus, Cristina Hall presentarà Simbiosis i Ramiro Vergaz, White Bottom, mentre que la música la posarà Climate Band Session. Ja dissabte actuaran la companyia de circ Eia, amb Espera, i Symbiosis, amb In Habit, escoltarem el jazz d’El Mejor Trío de Tu Vida i participarem en un happening final. Una festa plena de hula-hops, malabars, trapezis i altres disciplines.

Divendres 22 i dissabte, 23, a partir de les 17 hores. Centre Tecla Sala.

MEÉEC. FESTIVAL DE MÚSIQUES URBANES

Una desfilada de l’estil Mardi Gras acollirà els visitants, que tindran dos escenaris per escoltar les batalles musicals entre diversos grups de diversos estils. Els Hip Horn Brass Collective aportaran el més pur estil Nova Orleans, al qual afegeixen groove, ritmes afroamericans, funk i hip-hop, mentre que Les Zebrass fusionen els sons de brass bands amb notes jamaicanes; The Steam Rollers recullen la versió més potent d’aquesta tradició amb soul i funk i els Boozan Dukes l’utilitzen per fer-nos moure l’esquelet. Ivory Dance presentarà la seva versió més urbana del ball i combina diferents arts escèniques, de la contemporània al house. També actuaran els H Attack, els alumnes de l’Escola Ernest Lluch, punxaran els ‘dj’ Tropical Rockets i els T.R.U.E. ens mostraran les seves habilitats amb el freestyle i la poesia.

Divendres 22. Des de les 17.30 hores. Parc de la Torrassa.

PRIMAVERA IN BLACK

Tres jornades per descobrir propostes de petit format entorn del blues i la música negra, amb gòspel, soul, funk i altres estils. Divendres coneixerem Atenea Carter & The Captain’s Brotherhood i Sweet Marta & The Blue Shakers. Dissabte hi haurà Joe Psalmist & The Gospel Train Quartet, Karol Green i Big Yuyu. El final de festa serà el Pícnic Blues matinal de diumenge amb Martín Burguez Trío, Richard White & Viktor Sytnik i Quique Gómez & Kid Andersen Band. ¡I tenen servei de bar!

Divendres 22 (20 h), dissabte 23 (18 h) i diumenge 24 (12.30 hores). Jardins de Can Sumarro.

MÚSICA I HUMOR

TERRATS EN CULTURA

Aquest cicle que té lloc als terrats de diferents edificis organitza dos espectacles femenins. El primer és el concert Diëresi (divendres 22, Biblioteca de Bellvitge), la reunió de dos grans artistes que comparteixen nom: Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach, que proposen un recital poètic musical amb veu, dansa i guitarra repassant obres des d’autors joves fins a Paco Ibáñez. En la segona cita, el protagonista és l’humor amb Dejabugo (dissabte 23, Biblioteca La Bòbila). És un xou de varietats amb dues grans còmiques com Judit Martin i Emma Bassas, un disbarat amb molta improvisació i rialles.

Divendres 22 i dissabte 23. 19.30 hores. Biblioteques Bellvitge i La Bòbila. Gratuïts amb reserva prèvia.

GRANS CONCERTS

Estrelles de la cançó de tots els temps animaran aquestes festes, dels més nous als més veterans. Obrirà el foc un doble concert femení a La Farga, amb l’animació de la banda femenina Balkan Paradise Orchestra i les populars Tanxugueiras, el seu Tierra i la seva moderna visió de la música tradicional gallega (divendres 22, 20.30 hores, 20 euros); aquell dia seran al parc de la Remunta, Pantocrator, Dones i Joe Crepúsculo (20.45 hores). Dissabte a La Farga descobrirem la rumba d’Uña y Carne i la cançó poètica de Juanito Makandé (20 h, 24 euros) i la Remunta rebrà Secundaria, Veintiuno i Rayden. Diumenge, temes de cine, jazz i bossa nova amb la veu i el piano d’Àngels Mateo (Ateneu de Cultura Popular, 19 h, taquilla inversa) i gran festa final amb els llegendaris Los Diablos, que compleixen mig segle (parc de la Remunta, 19 hores).

Del divendres 22 al diumenge 24.

MONÒLEGS D’HUMOR

L’humor també tindrà el seu espai amb l’actuació de diversos monologuistes als principals locals de la ciutat. L’oferta de divendres inclou la ironia sobre la vida quotidiana d’Edu Sas (L’Oncle Jack), la frescor i acidesa de Sergi Picón (Mizuwari Cocktail Bar), les veritats d’Irene Meneguzzi (El Viejo Piano), el sexe i rock and roll d’Ángeles Trejo i Ricardo Reyes (Kfé Olé) i els gèneres musicals i Tinder de la mà de Mery Lee i Aitor Urbano (The Void). Dissabte ens esperen l’humor català de Raúl Alcaraz (L’Oncle Jack), la irreverència de la rossa Jessika Rojano (El Vell Piano), les imitacions d’Edu Mutante (Kfé Olé), la vida de parella i de mare vistes per Romina Cocca (Mizuwari Cocktail Bar) i la visió gamberra i feminista de Sil de Castro (The Void).

Divendres 22 i dissabte 23, a les 22 hores. Entrada lliure.

EN FAMÍLIA

ACTIVITATS INFANTILS

Dissabte i diumenge es concentren les principals festes familiars. El primer dia, La Festa de l’Aigua (rambla de la Marina, d’11 a 14 i de 17 a 20 h) amb jocs d’aigua mentre que el parc de les Planes es convertirà en El Parc de la Ciència (de 10 a 14 hores), amb tallers, jocs i espectacles sobre temes científics i, a la nit, davant l’Ajuntament, s’inicia La nit del foc infantil (20 h.) amb els diables i diablesses desfilant pels carrers. Ja diumenge, des de les 11 hores als jardins de Can Sumarro es representaran espectacles infantils i els petits aniran disfressats de cavallers, dracs i princeses. El Centre Santa Eulàlia es transformarà en El Jardí dels Titelles, amb tallers i obres amb marionetes de tot tipus (d’11 a 20 h), mentre el parc de Bellvitge serà el de Les Marevelles (d’11 a 14 h), amb funambulistes, dracs gegants, motoristes musicals, un laberint i moltes més sorpreses.

Dissabte 23 i diumenge 24.

PEL·LÍCULES

PRIMAVERA DE CINE

Els Filmax Gran Via ofereixen tota una setmana de cine amb pel·lícules escollides de gran qualitat. Des de Libertad, de Clara Roquet, retrat iniciàtic i social d’una adolescent, fins al musical El amor en su lugar, de Rodrigo Cortés, sobre un idil·li entre actors a la Polònia nazi. També són molt recomanables la noruega The worst person in the world, sobre la crisi d’una noia d’uns trenta anys, i la francesa Las ilusiones perdidas, adaptació d’una novel·la de Balzac entorn d’un noi que somia a triomfar com a poeta al París del segle XIX. Completen la llista el drama britànic Primavera en Beechwood, que il·lustra un amor prohibit als anys 20, i la comèdia grega Tailor sobre un sastre que es reinventa creant una sastreria ambulant.

Del dijous 21 al dijous 28.

ALTRES ACTES

FIRES

La ciutat també acollirà cada dia diversos esdeveniments com la Fira d’Artesans (rambla Just Oliveres i rambla Marina), la de Cervesa Artesana (plaça Lluís Companys amb rambla de la Marina) o la Primavera de Tapes, amb una degustació i una beguda per 3,50 euros a 33 locals diferents. No hi podia faltar la clàssica Fira de Sant Jordi, amb parades amb llibres i flors, només el dia 23, a la rambla Just Oliveres.

Del dijous 21 al diumenge 24.