Un coliflor agafada fa només unes hores al Baix Llobregat, unes sardines gairebé cuejant procedents de la costa barcelonina, o un filet arribat d’una granja i sense mitjancers són alguns dels exemples cada vegada més freqüents accessibles a dues passes, com qui diu. El que va començar tímidament l’estiu passat amb una prova pilot a sis mercats municipals de Barcelona ja ha seduït el 56% d’operadors susceptibles d’exercir de Comerç Verd o d’almenys comptar amb un racó de comerç verd als 38 equipaments de la ciutat. Aquest distintiu és motiu d’orgull per als 619 comerços adherits fins a la data, entre parades de fruites, hortalisses, carns, pescats, llegums, herboristeries i d’altres. No només acosten més la producció de proximitat, ecològica o de pagès a la ciutadania, sinó que són un bon reclam per atraure les noves generacions de compradors, molt conscienciades sobre el valor afegit d’una carxofa o una poma autòctona.
Tendència saludable
Els productes eco i de proximitat conquisten els mercats de Barcelona
Més de la meitat del total de parades de fruita, hortalisses, carn i peix se sumen al programa Comerç Verd, que posa en relleu l’aliment de temporada, local i amb el mínim de mitjancers. La mesura atrau les noves generacions de compradors.