Tendència saludable

Els productes eco i de proximitat conquisten els mercats de Barcelona

  • Més de la meitat del total de parades de fruita, hortalisses, carn i peix se sumen al programa Comerç Verd, que posa en relleu l’aliment de temporada, local i amb el mínim de mitjancers. La mesura atrau les noves generacions de compradors.

JORDI OTIX

Un coliflor agafada fa només unes hores al Baix Llobregat, unes sardines gairebé cuejant procedents de la costa barcelonina, o un filet arribat d’una granja i sense mitjancers són alguns dels exemples cada vegada més freqüents accessibles a dues passes, com qui diu. El que va començar tímidament l’estiu passat amb una prova pilot a sis mercats municipals de Barcelona ja ha seduït el 56% d’operadors susceptibles d’exercir de Comerç Verd o d’almenys comptar amb un racó de comerç verd als 38 equipaments de la ciutat. Aquest distintiu és motiu d’orgull per als 619 comerços adherits fins a la data, entre parades de fruites, hortalisses, carns, pescats, llegums, herboristeries i d’altres. No només acosten més la producció de proximitat, ecològica o de pagès a la ciutadania, sinó que són un bon reclam per atraure les noves generacions de compradors, molt conscienciades sobre el valor afegit d’una carxofa o una poma autòctona.