Essència de barri

Un grapat de bars amb solera sobreviuen al Sant Antoni de moda

  • Petits cellers o cases de menjars mantenen receptari tradicional, identitat i preus populars en un dels barris amb més desembarcaments gastronòmics de Barcelona

MANU MITRU

Qualsevol ‘foodie’ o addicte a provar les novetats gastronòmiques de Barcelona té parada obligatòria (i contínua) a Sant Antoni, convertit ja fa uns anys en barri de moda per al vermut, les tapes, els sopars o els glops a qualsevol hora. És difícil estar al dia de les estrenes i els relleus, que gairebé sempre avancen cap a interiorismes de disseny, platets acolorits, cambrers estilosos i ambient cosmopolita, en especial a partir de dijous a la tarda. Un escenari en què els humils bars de menjars amb solera tendeixen a extingir-se al dictat de les pujades de lloguer o les jubilacions, amb un limitat grapat de supervivents en què encara és possible asseure’s a la taula o la barra per pocs diners i amb molta sal i sabor casolà.