Contra les restriccions

Desallotjats 40 negacionistes després del toc de queda a Barcelona

Es van mantenir al carrer després de la manifestació, que van protagonitzar unes 300 persones pel centre de la ciutat

Paco Freire/Europa Press

Unes quaranta persones negacionistes de la pandèmia van ser desallotjades la matinada passada del centre de Barcelona per transgredir el toc de queda decretat a Catalunya per contenir la sisena onada del coronavirus. Durant l’operatiu, una d’elles va ser detinguda per atemptat a l’autoritat, segons han informat a Efe fonts dels Mossos i de la Guàrdia Urbana.

El desallotjament es va produir després que durant la tarda de dijous uns tres-cents negacionistes, sense mascareta i sense respectar la distància interpersonal de seguretat per la pandèmia, marxessin en manifestació des de la plaça de Catalunya fins a l’Arc de Triomf, on es va donar per finalitzada la marxa.

Un grup d’uns quaranta participants, no obstant, es va mantenir a la zona fins passada la una de la matinada, hora d’inici del toc de queda.

Després de ser avisats pels agents que havien d’abandonar la via pública, es van mantenir concentrats, cosa que va portar els agents a actuar per desallotjar-los, sense que s’hi registressin incidents.

Els agents van tramitar una desena de denúncies per trencament de les restriccions imposades per la pandèmia i per falta de respecte a l’autoritat, mentre van detenir una persona per atemptat a un agent de l’autoritat. En l’operació hi van participar efectius dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els dos cossos prioritzaran aquesta nit de Cap d’Any el compliment del toc de queda i la prohibició de celebracions a l’espai públic o de més de 10 persones als interiors.