Infraestructures

Ferrocarrils recupera totes les estacions de la línia de Terrassa però manté el tall per l’ensorrament

Rodalies també ha reprès el pas de trens entre Planoles i Ribes de Freser després d’un despreniment de pedres sobre les vies

ACN

Aquest dissabte Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha restablert el servei de trens de la línia S1 entre les estacions de Les Fonts i de plaça de Catalunya, i entre les quatre estacions de Terrassa, mentre el tram entre Terrassa Rambla i Les Fonts continua tallat després de la caiguda d’un mur de 20 metres lineals per sis d’altura sobre les vies.

Segons un comunicat de l’empresa, al tram entre Terrassa Rambla i Les Fonts segueix el servei alternatiu per carretera fins que la zona del desplaçament de terra sigui operativa. Divendres a mitja tarda, un esllavissament de terra va cobrir els dos sentits de les vies de FGC a Terrassa, entre les estacions de Les Fonts i Terrassa Rambla, i va trencar la catenària, cosa que va obligar a tallar el servei de trens entre Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

L’empresa està netejant la zona afectada pel lliscament i les actuacions se centren a avaluar l’estat del terreny, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, així com conèixer les causes del despreniment i fer els treballs necessaris per poder tornar a oferir el servei ferroviari integral al més aviat possible.

En el cas de Rodalies, ja s’ha restablert la circulació de trens entre Planoles i Ribes de Freser després que un despreniment de roques de la boca d’un túnel tallada aquesta línia, l’R3 que uneix L’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà.