EL DRAMA DE L’INFRAHABITATGE

Ajornat el desallotjament de la nau de Badalona previst per a aquest dijous

  • El jutge ha acceptat el recurs presentat pel centenar de persones sense recursos que viu a la vella fàbrica okupada al carrer del Progrés i ha posposat el llançament fins al pròxim 13 de gener

ZOWY VOETEN

El jutge ha acceptat el recurs presentat pels habitants de la nau del carrer del Progrés, a Badalona, i ha ajornat el desallotjament previst per a aquest dijous, 2 de desembre. fins al pròxim 13 de gener a les 12 del migdia. El mes de juliol passat, la pressió dels veïns que acompanyen el centenar de persones que sobreviuen a la vella nau ja va aconseguir per primera vegada que el jutge suspengués l’anterior ordre de desallotjament a la mateixa nau, propietat de la Sareb, a l’espera que els serveis socials enviessin els informes de vulnerabilitat de les desenes de persones que s’arreceren a la nau, moltes de les quals, provinents de la nau del Gorg, també a Badalona, a l’interior de la qual van morir quatre persones a conseqüència d’un incendi que d’aquí pocs dies farà un any. Tragèdia que en aquell moment va fer que tothom es posés les mans al cap, però que, un any després, es repetia aquest dimarts a Barcelona, en un altre incendi d’un infrahabitatge a la plaça de Tetuan en què va morir una família sencera amb dues criatures, un nadó i un nen de tres anys.

El macrodesnonament previst per a aquest dijous –i finalment ajornat– a Badalona s’anava a produir menys de dues setmanes després que se n’executés un altre de molt similar a l’altre extrem de l’àrea metropolitana, a l’Hospitalet de Llobregat. El desallotjament per ordre judicial de la nau a l’avinguda de Vilafranca, a l’Hospitalet, el 22 de novembre, va expulsar en plena setmana de temporal de fred i pluja les 70 persones que allà sobrevivien, 12 de les quals estan des d’aleshores acampades en ple carrer, a l’avinguda de Catalunya, exigint una solució col·lectiva a les portes de l’hivern. Una nau, la de l’avinguda de Vilafranca, que també havia patit almenys dos incendis.

El desnonament, que ara com ara encara segueix vigent per a aquest dijous és el del 6 del carrer de Riereta, al Raval de Barcelona, baixos que els veïns van okupar com a fórmula per expulsar els traficants que tenien atemorit el bloc i el barri.

Temes:

Pobresa Badalona