Transport públic

Un avaria elèctrica per la pluja provoca un col·lapse a Rodalies

Els trens han estat aturats més d’una hora entre les estacions de Sants i Castelldefels

Els retards han sigut la tonica durant tota la tarda

21 05 2015 Un tren de Rodalies (arxiu) ECONOMIA CATALUNA ESPANA EUROPA / EP

La circulació de trens de la línia de Rodalies R-2 Sud s’ha interromput aquesta tarda durant més d’una hora entre l’estació de Sants i Castelldefels, per falta de subministrament elèctric, segons ha informat Renfe. La incidència ha afectat altres línies de Rodalies, especialment les R-2, R-2 Sud, R-13, R-14, R-15, R-16 i R-17, i ha provocat el col·lapse a la xarxa, sobretot des de Barcelona cap al sud.

Segons ha informat la mateixa companyia, «l’avaria va ser reparada a les 18.30 hores quan els tècnics han reparat el contratemps originat a la subestació de Can Tunis. El problema, probablement a conseqüència del temporal de pluja que ha assolat Catalunya, ha originat el tall del servei entre les dues estacions i els problemes en altres línies de Rodalies.

Poc abans de les set de la tarda s’ha restablert el servei, tot i que amb afectacions que podrien ser superiors a 50 minuts i que ha deixat molts trens entre estacions i sense que els passatgers poguessin sortir.

Nombrosos viatgers dels trens afectats han manifestat a través de les xarxes socials les seves queixes i falta d’informació per la situació viscuda, fins i tot amb vagons a les fosques i plens d’usuaris en hores en què Rodalies té una gran afluència d’usuaris que tornen a casa després de la jornada laboral.