Feminismes

Laura Pérez: «Les altres masculinitats també fan més lliures els homes»

  • Barcelona obre el Centre de Masculinitats Plural, espai municipal per anar «més enllà de les violències» i posar especial èmfasi en els joves que estan construint la seva identitat per fomentar relacions més igualitàries.

  • El nou espai, al costat de l’Estació de França, acull també el Servei d’Atenció a Homes (XA) que exerceixen violència, el 60% dels usuaris del qual no compten amb denúncies de violència masclista prèvies

El «no protegeixis la teva filla, educa el teu fill» és un eslògan que es viralitza cada vegada que transcendeix una violació grupal, però materialitzar-lo no és tasca fàcil. En (molt gràfiques) paraules de la regidora de Feminismes de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, empoderar les dones i no treballar amb els homes és com aplaudir amb una sola mà. Per molt que les dones estiguin molt empoderades, si els homes no es corresponsabilitzen de la cura dels seus fills –per citar només un exemple–, de poc o res serveix aquest empoderament. Així les coses entre les nenes i les mares, la regidoria de Feminismes de la capital catalana acaba d’obrir –es va inaugurar aquest octubre– el pioner Centre de Masculinitats Plural, espai en el qual treballar precisament amb l’«home comú» –aquests nens i aquests pares–, posant especial èmfasi en la prevenció.

Temes:

Feminisme