Són les 10 del matí al mercat del Ninot i la pantalla instal·lada arran de la Covid-19 indica que el nivell d’ocupació és baix. Aprofitant que hi ha poca clientela, José Antonio Morales agafa una peça de 24 quilos de vaca madurada d’Astúries i enfonsa el dit a la carn: «És com mantega», explica amb un orgull no apte per a vegetarians. Parla amb tanta passió que ningú diria que s’ha llevat a dos quarts de quatre de la matinada. La trajectòria de 40 anys d’aquest carnisser i la seva gran capacitat d’adaptació als nous temps reflecteix la història dels canvis en els hàbits nutricionals dels catalans.
Hàbits alimentaris
El salt de la mitjana a la ‘burguer’ vegetal explicat per un carnisser de Barcelona
José Antonio Morales regenta, des del mercat del Ninot, diverses parades on ven des de peces de vaca madurada fins a 17 tipus de croquetes i hamburgueses per a vegans
«Cada vegada es menja menys carn, però de més qualitat», afirma aquest comerciant que ha sabut adaptar-se als nous hàbits de nutrició després de 40 anys a l’ofici

Temes:
El més llegit
- Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Pep Guardiola i Cristina Serra caçats a Barcelona amb un element compartit revelador: ¿reconciliació a la vista?
- Un vaixell del XV emergeix entre les obres d’un pàrquing a la Ciutadella
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista