Efectes de la pandèmia

La reactivació de la restauració xoca amb la falta de personal a Barcelona

  • Les reobertures i nous projectes s’enfronten a l’èxode de treballadors de l’hostaleria cap a altres sectors després de mesos de crisi

  • Treballadors i sindicats reivindiquen millors horaris i condicions per fidelitzar els professionals, mentre les escoles no responen a la demanda

SERGI CONESA

Després d’un any i mig de pandèmia que ha fet estralls en el sector de l’hostaleria, l’anhelada reactivació després del final de les restriccions arriba marcada per l’ampliació d’aforaments, les reobertures i les noves estrenes que comencen a rellevar una allau d’establiments devorats col·lateralment per la Covid-19. Però tan difícil està sent remuntar el vol econòmicament després de mesos de pèrdues, com dotar de personal professional els establiments. Empresaris i escoles d’hostaleria alerten de la falta de mans per alimentar la recuperació. La fuga de treballadors a altres sectors durant el tancament de bars, restaurants o hotels, les dures condicions horàries del sector, les queixes sindicals sobre algunes ‘trampes’ en els ertos o fins i tot –en alguns casos– la preferència per mantenir la inactivitat remunerada, han fet que el dèficit sigui evident en tots els camps, però sobretot en el de cambrers i personal de sala.