Una tradició que compleix 150 anys

Custodia Moreno, pregonera d’una Mercè encara sense vacuna anti-‘botellon’

Barcelona celebrarà una festa major de quatre dies amb més de 500 espectacles, repartida en set dels 10 districtes de la ciutat

Presentación del cartel de las fiestas de la Mercè con su autora, Malika Favre, y la pregonera, Custodia Moreno / Ferran Nadeu (EPC)

Custodia Moreno (Granada, 1943), la primera barraquista de Barcelona que va anar a la universitat i activista veïnal com no n’hi ha, serà la pregonera de la Mercè 2021. Malika Favre (París, 1982), una superdotada de la il·lustració establerta recentment a la ciutat, és l’autora del cartell oficial d’aquest any. Cauen els fulls del calendari i s’aproxima la Mercè, una festa major que el 2020 va superar el repte més gran de la pandèmia amb un programa de mínims i que s’ha d’enfrontar aquest setembre a una nova pandèmia, la del ‘botellon’, fenomen social contra el qual encara no hi ha cura. A l’espera de veure què passarà vistos els antecedents de les festes de Gràcia i Sants, s’ha presentat aquest matí la bastida d’una celebració que compleix 150 anys d’història des que la seva organització va a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona.